ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Παρουσίαση βιβλίων «Ποιητικό Ημερολόγιο 2018» και «Καλήν εσπέραν, άρχοντες»

Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων «Ποιητικό Ημερολόγιο 2018» (επιμέλεια-ανθολόγηση: Γιάννης Κορίδης),  «Καλήν εσπέραν, άρχοντες» (επιμέλεια-ανθολόγηση: Θανάσης Θ. Νιάρχος) την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αθήνα). Θα χαιρετίσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και οι επιμελητές-ανθολόγοι θα μιλήσουν για τα έργα τους. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός-συγγραφέας Γωγώ Ατζολετάκη.





Πιστό στις αρχές της παράδοσης, τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού και για εικοστή τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κυκλοφορεί το Ποιητικό Ημερολόγιο με επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη. Κοσμείται με σχέδια του Βασίλη Γεωργίου.

Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες κι ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα. Ανθολογούνται ποιήματα από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από τον Αρχίλοχο στο Διονύσιο Σολωμό κι από τον Κ. Π. Καβάφη στον Τίτο Πατρίκιο. Περιέχει ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση.

Το Ποιητικό Ημερολόγιο είναι μια καινούργια ανθολογία ποίησης που κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ποιήματα και δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονοι, που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής Ποίησης.



Το βιβλίο «Καλήν εσπέραν, άρχοντες», που ανθολόγησε και επιμελήθηκε ο Θανάσης Θ. Νιάρχος και προλογίζουν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος και Νίκος Δήμου, αποτελεί μια πολύτιμη και εξαντλητική συλλογή χριστουγεννιάτικων λογοτεχνικών, δημοσιογραφικών και χρονογραφικών κειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]