Θετικό πρόσημο στον οικονομικό απολογισμό του 2016 για το Δήμο Αρταίων

Θετικό πρόσημο στον οικονομικό απολογισμό του 2016 για το Δήμο Αρταίων
Με θετικό πρόσημο, ως αποτέλεσμα του νοικοκυρέματος σε κάθε τομέα, έκλεισε το οικονομικό έτος του 2016 για το Δήμο Αρταίων. Αυτό παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε ο ισολογισμός-απολογισμός του 2016.
Παρά τις εντεινόμενες οικονομικές δυσκολίες, ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου αποδεικνύει τους σωστούς χειρισμούς που γ
ίνονται, με στόχο να κλείσουν όλες οι παλιές εκκρεμότητες και ο Δήμος να μπορεί άνετα να σταθεί στα πόδια του.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Χριστόφορο Σιαφάκα, «υπάρχουν   χρηματικά διαθέσιμα που  καλύπτουν τις υποχρεώσεις του Δήμου, ενώ δεσμευόμαστε ο απολογισμός για το 2017, που τελειώνει σε λίγες ημέρες, να είναι ακόμη καλύτερος. Πέρυσι,  υπήρχαν παρατηρήσεις που έχουν εξαλειφθεί φέτος, ενώ από τον ορκωτό λογιστή δεν υπάρχουν παρατηρήσεις σε ο, τι αφορά τη διαχείριση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιαφάκας.

Επιλύεται το χρόνιο ζήτημα με την κυριότητα εκτάσεων στο Γλυκόριζο
Στο μεταξύ, το δρόμο της επίλυσης παίρνει ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους σε Κάτω Παναγιά, Γλυκόριζο και Άγιο Γεώργιο Γλυκορίζου. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με τις κατεχόμενες δημοτικές εκτάσεις από ιδιώτες στις παραπάνω περιοχές, πρόβλημα στο οποίο η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ενέσκηψε, προκειμένου να αποκατασταθεί. 
Σε προγενέστερο χρονικό διάστημα κάποιοι εκ των ιδιωτών τακτοποίησαν τα οικόπεδά τους σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, όμως δεν προέβησαν όλοι στην τακτοποίηση αυτή με αποτέλεσμα αν και  κάτοχοι τίτλων  κτήσεως να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης των οικοπέδων ο Δήμος Αρταίων. Το ζήτημα οξύνθηκε μετά την έναρξη λειτουργίας του κτηματολογικού Γραφείου Άρτας. 
Οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών έχουν προβεί σε ανέγερση οικοδομών, βάσει νομίμων εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, ενώ κάποιοι  έναντι τιμήματος απέκτησαν την κυριότητα των εκτάσεων. Αρκετοί από τους κατέχοντες  δεν τακτοποίησαν το ιδιοκτησιακό έναντι τιμήματος και προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια, όμως η αγωγή τους απερρίφθη κατόπιν διενέξεων και αντιδικίας πολυετούς διάρκειας.
Στα πλαίσια αυτά, η Δημοτική Αρχή θέλοντας να επιλύσει οριστικά το ζήτημα απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής (μέσω δελτίου τύπου αλλά και επιτόπιας μετάβασης στο Γλυκόριζο), προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά. Εν συνεχεία κάτοικοι του Γλυκορίζου υπέβαλαν  στο Δήμο μας αιτήσεις (65 στον αριθμό) και πλέον ένα χρόνιο ζήτημα της τοπικής κοινωνίας βαίνει προς τακτοποίηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Νομοθετικής Ρύθμισης που θα δίνει το δικαίωμα στο Δήμο να κάνει διαγωνισμό για να εξαγοραστούν τα οικόπεδα  και η κυριότητα να περάσει στους ιδιώτες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]