ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Λουράντος που στήριξε Τσίπρα το 2015, τώρα τον βγάζει στη σέντρα: Αθέτησε τις υποσχέσεις του για τους φαρμακοποιούς

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι εξαπατά επί χρόνια τους φαρμακοποιούς με υποσχέσεις που αθετεί εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κώστας Λουράντος, στον απόηχο της κατάθεσης τροπολογίας που επιτρέπει τη χορήγηση άδειας και σε ιδιώτες που δεν είναι φαρμακοποιοί.

Ο κ. Λουράντος είπε μέσω του ΣΚΑΪ πως ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα απελευθερωθεί ο κλάδος των φαρμακείων κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά κι ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψει την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ-μάρκετ. «Διαφωνούμε ρητώς και κατηγορηματικώς» με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, είπε, χαρακτηρίζοντας «κατασκεύασμα» την επίμαχη τροπολογία.

Τόνισε πως η νέα τροπολογία που απελευθερώνει την αδειοδότηση φαρμακείων δεν είναι τίποτε άλλο παρά επανάληψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που είχε προσπαθήσει να περάσει προ διετίας η κυβέρνηση, αλλά είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, ο κ. Λουράντος υποστήριξε ότι το καθεστώς αδειοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζεται σε καμία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, αλλά μόνο σε κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και σε περιοχές του ευρωπαϊκού βορρά, όπου όμως δεν υπάρχουν αρκετοί φαρμακοποιοί.

«Και εκεί όταν είδαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τις φαρμακευτικές δαπάνες επανήλθε το 51% του φαρμακείου στον φαρμακοποιό», πρόσθεσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πράγματα που δεν εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές χώρες γίνονται στην Ελλάδα με εντολή Τρόικας», πρόσθεσε ο Ανδρέας Λουράντος. Όσον αφορά τον τρόπο αντίδρασης των φαρμακοποιών είπε ότι «θα αντιδράσουμε, δεν ξέρω να σας πω τον τρόπο. Έχουμε αρχές που πρέπει να τις τηρήσουμε. Όλα θα αποφασιστούν μετά τον Ιανουάριο».

Bέβαια, ο κ. Λουράντος το 2015 είχε στηρίξει αναφανδόν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε πει πως με τον ρόλο του ως πρόεδρος των φαρμακοποιών θα κάνει τα φαρμακεία… εκλογικά κέντρα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά!
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]