ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Παρέμβαση του Ν. Μωραΐτη στο νομοσχέδιο για τις υπαίθριες εμπορικές δραστηριότητες (VIDEO)

Τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας με τίτλο «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», κατήγγειλε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του νομοσχεδίου.

Κατήγγειλε ως υποκριτικούς τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως με το νομοσχέδιο «θα μπουν κανόνες στην αγορά και θα φύγουν από τη μέση οι μεσάζοντες», αφού δεν λέει πως την ίδια ώρα το εισόδημα των φτωχομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, ψαράδων και μικρεμπόρων συνθλίβεται από το υψηλό κόστος παραγωγής, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, το ακριβό πετρέλαιο και άλλα. «Η πολιτική που εφαρμόζεται δεν αφήνει περιθώρια επιβίωσης στους φτωχούς και μεσαίους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να συμπιέζουν τις τιμές των προϊόντων τους για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες καπιταλιστικές μονάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του νομοσχεδίου για τα επιμελητήρια, ο Ν. Μωραΐτης επισήμανε πως ρόλος τους είναι η διεκπεραίωση της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο τους με στόχο την ενσωμάτωση χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων στους αστικούς σχεδιασμούς και την πρόσδεσή τους στην κρατική ευρωενωσιακή πολιτική. Ο Νίκος Μωραΐτης κατέληξε λέγοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής.
https://www.youtube.com/watch?v=xolwq7w2mGQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]