Tην ημέρα της Εθνικής Αντίστασης τίμησε η Πρέβεζα.

Την Επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου η οποία έχει καθιερωθεί από το 1982 ως ημέρα Εθνικής Αντίστασης τίμησε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ την εκφώνηση ομιλίας για την ημέρα πραγματοποίησε ο κ.Ανδρέας Αναστασόπουλος. Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Κεντρική Αγορά Πρέβεζας στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης ,ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γούσης και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων και Φορέων.
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε συλλογικό έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.
Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]