Στ. Κούλογλου: Οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers αγγίζουν «το περιβάλλον Μητσοτάκη»

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες από τις Βρυξέλλες υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers αγγίζουν «το περιβάλλον Μητσοτάκη» και πως η Νέα Δημοκρατία ‘καρφώθηκε’ μόνη της, με τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε.
Αναλυτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε στο θέμα των Paradise και Panama Papers, τους φορολογικούς παραδείσους που υπάρχουν εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προσπάθεια της Ευρώπης να τα αποκρύψει. Μίλησε, επίσης, για τη στάση της ΝΔ περί διαχωρισμού «καλών» και «κακών» offshore, υποστηρίζοντας ότι αυτό φανερώνει την ανησυχία της καθώς οι αποκαλύψεις πιθανώς αγγίζουν σημαντικά στελέχη της.
Ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι «τα πολιτικά συμπεράσματα από τα ονόματα που φαίνεται ν΄ αφορούν και τη χώρα μας θα είναι χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα» και τόνισε ότι «η ΝΔ λέει προκαταβολικά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις ‘καλές’ και τις ‘κακές’ offshore, που σημαίνει ότι κάποιοι από την ΝΔ είναι μέσα στα Paradise Papers και έχουν offshore και η ΝΔ ζητά να καταχωρηθούν στις ‘καλές’ offshore κι όχι στις ‘κακές’. Προφανώς δεν πρόκειται για μικροστελέχη».
Σχετικά με το αν η ΕΕ θα βοηθήσει στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες των ελέγχων, ο κ. Κούλογλου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη είναι ένα ακόμα πολύ ισχυρό ταρακούνημα. Συμπλήρωσε ότι εδώ και δύο χρόνια δουλεύει η εξεταστική επιτροπή για τα Panama Papers, η οποία ολοκλήρωσε περίπου πριν από ένα μήνα τις εργασίες της και κατέληξε σ΄ ένα πόρισμα καθώς και σε προτάσεις για ανάληψη μέτρων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό, τόνισε, έγινε με πολύ μεγάλο αγώνα και πολύ μεγάλη μάχη, διότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ, αντιδρούσε σε ριζοσπαστικές ρυθμίσεις για ν΄ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και προσπαθούσε συνέχεια να ρίξει νερό στο κρασί.


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]