ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Απεργία σήμερα Στο Market In Να Δικαιωθεί Τώρα Ο Αγώνας Των Εργαζομένων

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤO “MARKET IN”
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Την Κυριακή 26 Νοέμβρη, εργαζόμενοι που απαιτούν τη δουλειά τους στο κατάστημα που πριν ήταν «Καρυπίδης» και τώρα έγινε «Market IN», οδηγήθηκαν με πρωτόγνωρες ασφαλίτικες μεθόδους στο αστυνομικό τμήμα, με την πρόφαση «σύστασης» και τους συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου με τις κατηγορίες «συκοφάντησης», «διατάραξης εργασιακής ειρήνης» και «υποβάθμισης περιβάλλοντος» επειδή διεκδικούν εδώ και πάνω από ένα μήνα τις δουλειές τους!  Πρωί της Κυριακής συνέλαβαν οικογενειάρχες μπροστά στα μάτια των παιδιών τους μέσα στα σπίτια τους! Αποτελεί πρόκληση  για κάθε εργαζόμενο το συγκεκριμένο περιστατικό και μάλιστα σαν συνέχεια  της επίθεσης των ματ πριν λίγες  μέρες  και την σύλληψη του πρόεδρου του εργατικού κέντρου και άλλων μελών της διοίκησης . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αστυνομία ξεπέρασαν αυτή  τη φορά κάθε όριο. Ουσιαστικά  διαμηνύουν ότι όποιος παλεύει για τη δουλειά του, για τα δεδουλευμένα του, διώκεται, στήνεται ανελέητο ανθρωποκυνηγητό ενώ αντίθετα όποιος απολύει, αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, τους εκμεταλλεύεται μένει  στο απυρόβλητο. Αυτή είναι η θεμελιώδη αρχή του νέου συνδικαλιστικού νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τη στήριξη της ΝΔ και ήδη το εργατικό κίνημα ετοιμάζει δυναμική απάντηση με απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Όταν μια εργοδοσία επιτίθεται με όλο και πιο βίαια μέσα και ασφαλίτικες μεθόδους, με όλο το κράτος και τους μηχανισμούς του (αστυνομία, ΜΑΤ, δικαστήρια) γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι κράτος και εργοδοσία δεν απαντάνε απλά σε 14 εργαζόμενους, χτυπώντας τους με ΜΑΤ και σέρνοντας τους στα κρατητήρια, αλλά στέλνει μήνυμα σε όλους τους απλήρωτους, άνεργους, απολυμένους, αδικημένους εργαζόμενους που πάνε να σηκώσουν κεφάλι!
Εμείς οι εργαζόμενοι που μας μήνυσαν, μας φέρανε τα ΜΑΤ, μας χτύπησαν τα ΜΑΤ, συνέλαβαν συνδικαλιστές συναδέλφους μας και τώρα ήρθε η αστυνομία και στα σπίτια μας κατόπιν εντολής τους “Μarket IN” για να μας συλλαμβάνει έναν έναν, να μας παίρνουν Κυριακάτικα από τα παιδιά μας, να μας πηγαίνουν αυτόφωρο ή να μας ψάχνουν στα σπίτια μας για να μας συλλάβουν δηλώνουμε ότι δε φοβόμαστε! Συνεχίζουμε!

Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας!
Το «ελεύθερο κράτος» τους είναι μόνο για τη μεγαλοεργοδοσία! Αυτοί, ελεύθεροι να αφήνουν χιλιάδες απλήρωτους, ελεύθεροι να απολύουν όσους θέλουν – όποτε θέλουν, ελεύθεροι να ανταλλάσσουν καταστήματα, χωρίς να μας παίρνουν υπόψη!
Το ίδιο κράτος αντιμετωπίζει τους απλήρωτους και απολυμένους εργαζόμενους σαν κοινούς εγκληματίες!
Επί δύο χρόνια απλήρωτοι από τον Καρυπίδη, δεν είδαμε να γίνεται καμία σύλληψη!
Ενώ είναι σε διαδικασία δικαστήρια για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο κατάστημα που εμείς «χτίσαμε», ο Ράμος δε διώκεται από κανέναν!
Ενώ για πάνω από χρόνο είμαστε όμηροι ενός καθεστώτος που δεν μας χαρακτηρίζει ούτε απολυμένους – ούτε εργαζόμενους, κανένας δεν έκατσε στο εδώλιο του κατηγορούμενου!
Για το κράτος τους, την κυβέρνηση τους και τα συμφέροντα τους, η συνάδελφος με τρία ανήλικα παιδιά και ο επί τριάντα χρόνια εργαζόμενος στο ίδιο κατάστημα είναι πιο εγκληματίες από τους παραπάνω!
Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τη δουλειά τους και οι υπόλοιποι που μας συμπαραστέκονται διωκόμαστε με μηνύσεις, ενώ τα πραγματικά εγκλήματα των εργοδοτών μένουν ακόμη ατιμώρητα!
Δεν έχει σημασία ποιος καλεί την αστυνομία, ούτε ποιος υπογράφει τη μήνυση! Ευθύνες έχουν όλοι μαζί! Το MARKET IN, ο Καρυπίδης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (που νοικιάζει το κατάστημα), η Κυβέρνηση, η Υπουργός εργασίας, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος ανεξάρτητα από το «χρώμα», το «ποιον θεό πιστεύουν» έχουν συμφωνήσει εδώ και  καιρό για την ενιαία τους στάση ΕΝΑΝΤΙΑ στους εργαζόμενους, ΕΝΑΝΤΙΑ σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για τη ζωή του!
Δε μας φοβίζουν! Συνεχίζουμε!
Έχουμε δίπλα μας τους συναδέλφους μας που περνάμε τα ίδια, έχουμε το σωματείο μας, το Εργατικό Κέντρο, τα άλλα κλαδικά σωματεία, άλλους φορείς και φορείς νεολαίας και δε φοβόμαστε τίποτα!
Έχουμε δίπλα μας όλους τους απλήρωτους, τους κακοπληρωμένους, τους απολυμένους που βίωσαν και βιώνουν τα ίδια!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους να στηρίξουν την απεργία που προκηρύχτηκε στο «MARKET IN» σαν πρώτη απάντηση στη βία που εξαπολύεται στους εργαζόμενους!
Να πάρουν θέση όλοι οι υπεύθυνοι φορείς, η κυβέρνηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο!
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Όλοι την Τετάρτη 29/11 έξω από το “Market IN”!
Όλοι στην απεργία πανελλαδική πανεργατική  στις 14 Δεκέμβρη!
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων «πρώην ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων
 ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]