Iωάννινα «Το Μυστικό:Του Προμαχώνα» Μια Ξεχωριστή Παράσταση Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Το μυστικό του προμαχώνα»
Μια ξεχωριστή παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Συνεχίζεται η θεατρική παράσταση «Το μυστικό του προμαχώνα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εμπειρία καθώς η παράσταση ανεβαίνει στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, κάθε Σάββατο και Κυριακή έως και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, (ώρες 11:00, 12:00, 16:00, 17:00).
Την παράσταση, που παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Θεατρική Εταιρία «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, σκηνοθετεί ο  Μάξιμος Μουμούρης.
Το φωτεινό πνεύμα ενός γενναίου πολεμιστή τριγυρνάει στους διαδρόμους του Μουσείου, ζεσταίνει με στοργή και μνήμες τα εκθέματα, γυαλίζει τα εργαλεία και παρατηρεί ευλαβικά τους πάγκους των μεγάλων μαστόρων της τέχνης του ασημιού. Φανερώνεται μόνο στα μάτια των επισκεπτών του Μουσείου για να λύσει το μυστήριο της δημιουργίας.

Πώς η τέχνη προχωρά και εξελίσσεται; Γιατί άραγε ένας μάστορας του ασημιού εξέλιξε τις τεχνικές του; Το ανάγλυφο, τη συρματερή, το σαβάτι; Η κινητήριος δύναμη είναι πάντα η αγάπη. Για να μπορέσει να φτιάξει ένα κόσμημα, ένα δώρο, ένα ρεγάλο, που θα προσέφερε στο αγαπημένο πρόσωπο, κι αυτό, ξαφνιασμένο από την ομορφιά, που όμοιά της δε θα είχε δει, θα ευφρανθεί ως τα φύλλα της καρδιάς.
Το αγαπημένο πνεύμα του προμαχώνα ανοίγει στους επισκέπτες την ψυχή του και εξομολογείται τη δική του αιτία που τον εξέλιξε από πολεμιστή και σιδηρουργό σε μεγάλο μάστορα της αργυροτεχνίας. Ήταν ο φλογερός έρωτάς του για μια πανέμορφη πριγκιποπούλα που στεκόταν πολύ ψηλά γι’ αυτόν. Μα τον αγάπησε κι εκείνη, μέσα από τα ασημένια δώρα που της ετοίμαζε και έστελνε κρυφά μέσα στο σκοτάδι, ασήμι ανακατεμένο με το καημό του ανεκπλήρωτου.

«Κάνε το φόβο δύναμη, ζωή να τον εκάμεις,
μικρός μην ελογίζεσαι, θα σε θωρούν κι άλλοι,
μεγάλα να κοιτάς, ψηλά, μα και βαθιά σου μέσα.»


Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Μάξιμος Μουμούρης-Παρασκευή Καλογεράκη
Σκηνοθεσία: Μάξιμος Μουμούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Καλογεράκη
Εικαστικός συνεργάτης: Εβίτα Αναγνοπούλου
Ερμηνεύει ο Γιώργος Αναστάσιος Πάσχος
Επιστημονική ομάδα:
Γιώργος Κουλούρης, Νίκος Ψαρινόπουλος, Νίκη Χατζηαναστασίου, Σοφία Σταματουλά
Οργάνωση παραγωγής: Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου ΑΜΚΕ
Διάρκεια: 25 λεπτά

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένης χωρητικότητας.


Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά 10:00-17:00 εκτός Τρίτης).

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων 45221 Ιωάννινα
Τ: 26510 64065 | www.piop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]