ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τελετή αναγόρευσης της κ.Μαίρης Κουσελίνη σε Επίτιμο διδάκτορα του Παιδ.Τμήμ.Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Τελετή αναγόρευσης της Καθηγήτριας του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου  κυρίας Μαίρης Κουτσελίνη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Δ. Καψάλη

Έπαινος της Τιμωμένης από την Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών,  Καθηγήτρια κυρία Μαρία Ι. Σακελλαρίου

Ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Καθηγήτρια κυρία Μαρία Ι. Σακελλαρίου

Περιένδυση της Τιμωμένης από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Καθηγητή κ. Αναστάσιο Α. Μικρόπουλο

Επίδοση των τίτλων από τον Πρύτανη, Καθηγητή κ. Γεώργιο Δ. Καψάλη

Ομιλία της Τιμωμένης με θέμα: «Ποιότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Μουσικό Πρόγραμμα από το Εργαστήριο Μουσικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Προσέλευση έως τις 18.45’.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 18.30’ το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμών να παραστούν στην τελετή.

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα της Τιμωμένης:

ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: Είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθύντρια της Έδρας UNESCO για την Ισότητα και Ενδυνάμωση των Φύλων. Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, του Κέντρου Διδασκαλίας και Μάθησης του Πανεπιστημίου Κύπρου και εκλεγμένο μέλος της Συγκλήτου.

Η ειδικότητα και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι:
Σχεδιασμός, ανάπτυξη και αξιολόγηση προγραμμάτων, αποτελεσματική διδασκαλία με έμφαση στη διαφοροποίηση διδασκαλίας μάθησης, ανάπτυξη εκπαιδευτικών, έρευνα δράσης και ποιότητα στην εκπαίδευση.  Υπό την επίβλεψη και προεδρία της σε τριμελείς επιτροπές έχουν απονεμηθεί στους ίδιους τομείς έρευνας οκτώ διδακτορικοί τίτλοι και βρίσκονται σε εξέλιξη άλλοι τέσσερις. 

Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτική πολιτική και ανάπτυξη προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχεδιασμό, ανάπτυξη και αξιολόγηση προγραμμάτων στο State University of New York at Albany. 

Έχει δημοσιεύσει εκτεταμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, σε διεθνή περιοδικά, στους τομείς της έρευνας και διδασκαλίας της. Συνέγραψε δεκαπέντε βιβλία στον τομέα των παιδαγωγικών και εκατοντάδες άρθρα σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών, με πιο πρόσφατα, το 2017, σε συλλογικούς τόμους που δημοσιεύτηκαν από τον εκδοτικό οίκο Springer, τα άρθρα: Teacher Responsive Teaching and Learning Initiatives Through Action Research και  The Reflective Paradigm in Higher Education and Research: Compassion in Communities of Learning. 

Συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό επιτροπών για την αξιολόγηση αναλυτικών προγραμμάτων και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς και σε μεγάλο αριθμό επιτροπών αξιολόγησης πανεπιστημίων, προγραμμάτων και προσωπικού στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει ηγηθεί, μετά από υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων, ως συντονίστρια και επιστημονική υπεύθυνη, ερευνητικών προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου και είναι ενεργό μέλος σε Διεθνείς Ακαδημαϊκές Οργανώσεις. 

Από το 2013 προΐσταται, ως επιστημονική σύμβουλος και συντονίστρια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Κύπρου και από το 2015 είναι Πρόεδρος του Κυπριακού Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε), ο οποίος είναι συνδεδεμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας (ΕΝQΑ). 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]