ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Καλύτερα να σιωπά ο κ.Μήτσης


- Απάντηση στον κο Μήτση

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑ Ο ΚΟΣ ΜΗΤΣΗΣ…
Στις 4 Νοεμβρίου η παράταξη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
«ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»και ο υποψήφιος πρόεδρος Δρ.Δημήτρης Δημητρίου, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενημέρωσε τον επιχειρηματικό κόσμο των Ιωαννίνων σχετικά με την άρνηση των παρατάξεων των κυρίων Μήτση και Μπαράτσα να συναινέσουν στην συμμετοχή τουΕπιμελητηρίου Ιωαννίνων σε δύο αποστολές στην Γερμανία και την Κύπροτις οποίες οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου και συμμετείχαν ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ένωση Ξενοδόχωνκαθώς και επιχειρηματικοί φορείς της πόλης μας. Την απόφαση αυτή πήραν οι δύο παρατάξεις για μικροπολιτικούς λόγους καθώς η σχετική εισήγηση για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου είχε γίνει από την «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Δεκαεπτά (!) μέρες μετά, ο κος Μήτσης, με μία ακατανόητη προσωπική ανακοίνωση, προσπαθεί να απαντήσει στις αιτιάσεις της παράταξης και τον κο Δημητρίου, κατηγορώντας τον ότι έφερε το θέμα στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στις 25 Οκτωβρίου και ως εκ τούτου απερρίφθη, ξεχνώντας ότι στο ΔΣ του Ιανουαρίου του 2017παρουσιάστηκε ολόκληρο το πρόγραμμα συμμετοχής του επιμελητηρίου σε αποστολές και εκθέσεις που οργανώθηκαν από την Περιφέρεια, τον Δήμο και την Ένωση Ξενοδόχων. Στην παρουσίαση αυτή συμπεριλαμβανόταν και οι εν λόγω αποστολέςστην Κύπρο και στην Γερμανία. Όμως ο κος Μήτσης ήταν απών από τη συνεδρίαση όπως απών ήταν και από την αποστολή στη Σουηδία, μία αποστολή που όντως στοίχησε 13.500€, όπως αναφέρει στην απάντησή του, στην οποία όμωςτο Επιμελητήριο συμμετείχε με ομάδα επτά μελών του, όπου το ποσόν αυτό κάλυψε τα έξοδαμεταφοράς και περιπτέρου, καθώς επίσης και το κόστος του κεντρικού γεύματος στο οποίο συμμετείχαν 100 εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες του τουρισμού, touroperators, στελέχη της Πρεσβείας μας και δημοσιογράφοι. Μία αποστολή όπου επιχειρηματίες του Νομού μας έκλεισαν επιχειρηματικές συμφωνίες και όπουσυμφωνήθηκε και η αεροπορική σύνδεση με την Στοκχόλμη.
Επειδή όμως ο κος Μήτσης αποδεικνύεται λαλίστατος, ας μιλήσει στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μας για την συμμετοχή του στην έκθεση FOODEX SAUDI 2015 στη Σαουδική Αραβία στην οποία δεν πήγε κανείς επιχειρηματίας του Επιμελητηρίου μας πλην του ίδιου. Ας θυμηθεί το ασημένιο σκεύος που αγόρασε ως δώρο για τον πρόεδρο του εκεί Επιμελητηρίου και το οποίο ο κος Μήτσης έφερε πίσω μαζί του, καθώς δεν είχε καταφέρει να κανονίσει καμία επίσημη συνάντηση κι έτσι δεν τον συνάντησε κανένας επίσημος φορέας!
Να θυμίσουμε ακόμη στον κοΜήτση ότι για την περίοδο που η «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» το Επιμελητήριό μας, εκδώσαμε πολυσέλιδο απολογισμό στον οποίο μπορεί να δει αναλυτικά τις συμμετοχές με επιχειρηματίες του Νομού μας σε 48 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την υλοποίηση 59 ενημερωτικών ημερίδων, τα 13 ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που υλοποιήσαμε, τιςπαρεμβάσεις μας με 53 επιτολές σε αρμόδια υπουργεία και φορείς,τις δεκάδες συναντήσεις με καθ’ ύλην αρμόδιους αξιωματούχους ενώστα πρακτικά των Δ.Σ. μπορεί να βρει τις δεκάδες περιπτώσεις που επιχειρηματίες βοηθήθηκαν οικονομικά και τεχνικά για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις του εξωτερικού.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την φράση του για «προσωπικές πελατειακές, κομματικές, δημοτικές σχέσεις και δεσμούς αμοιβαίων συμφερόντων προς έναν φίλα προσκείμενο δήμο», ας θυμηθείκατ’ αρχήν, καθώς φαίνεται να ξεχνά αρκετά πράγματα τελευταία, ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη του κου Γκόντα.Το ότι τελικά πήρε τις λιγότερες ψήφους στην παράταξή του και δεν κατάφερε να εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι έχει διακόψει και όλες τις παρεπόμενες διασυνδέσεις και σχέσεις του.
Αν όμως ο κος Μήτσης μας κατηγορεί για συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, θέλουμε να του επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε περήφανοι για κάθε μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου μας που καταλαμβάνει δημόσια θέση, καθώς έχουμε άλλον ένα επιχειρηματία να προωθεί σε δημόσιους φορείς τα επιχειρηματικά μας θέματα. Θέλουμε ακόμη να δηλώσουμε ότι, ως επόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, θα είμαστε σύμμαχοι του Δήμου μας, της Περιφέρειας Ηπείρου, των βουλευτών όλων των κομμάτων καθώς και κάθε φορέα που αναλαμβάνει θετικές πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα της περιοχής ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διαχωριστική γραμμή. Αποκλεισμοί του κομματικού, φιλικού ή συμφεροντολογικού είδους που έχει στο μυαλό του ο κος Μήτσης είναι μακριά από την δική μας φιλοσοφία και πρακτική.
Κατόπιν των παραπάνω, ο κος Μήτσης είναι καλό να είναι σίγουρος ότι θυμάται σωστά όλα τα γεγονότα πριν αρθρώσει κατηγορίες εναντίον της παράταξής μας. Είναι καλό επίσης, αφού μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει, να δημοσιεύσει έστω και τώρα τον απολογισμό της διοίκησής του, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι επιχειρηματίες τα έργα και τις ημέρες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]