ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η "θωράκιση" του νομού Πρέβεζας κατά τη χειμερινή περίοδο στο επίκεντρο συνεδρίασης του ΣΝΟ

Με έντονο προβληματισμό και προτάσεις από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι , στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα τον προγραμματισμό των δράσεων και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προετοιμασία των Υπηρεσιών και των φορέων τόσο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων όσο και χιονοπτώσεων κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο.
Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάχρη Στράτου Ιωάννου και με τη συμμετοχή του προϊσταμένου της υπηρεσίας κ. Μαυρογιώργου αλλά και του εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας Ηπείρου κ. Σιώλου. Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε και τον περυσινό χειμώνα, ως επίσης και σε πρωτοβουλίες που έχει ήδη έχουν προχωρήσει για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων με τον καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον καθαρισμό του Λούρου, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε εκτενώς το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και των ενεργειών για την πρόληψη. Τόσο ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Ροπόκης, όσο και ο αντιδήμαρχος Ζηρού κ. Γιολδάσης υπογράμμισαν ότι οι υπηρεσίες του Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόνισαν την αναγκαιότητα για συνεργασία, προκειμένου και σε αυτήν την περίοδο να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες αλλά και στις πιστώσεις που συνήθως δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Ιδιαίτερη αναφορά στη συνεδρίαση έγινε και στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις άστοχες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας , με το διευθυντή της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κ. Παπουτσή να σημειώνει ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα είχαμε 10 alert για ακραία φαινόμενα στην Πρέβεζα.
Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκαν στα ειδικά μνημόνια για το «Σχέδιο Ξενοκράτης», τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι να επέμβουν για βοήθεια όποτε και αν κληθούν. Οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων αναφέρθηκαν στα καθήκοντά τους και στο τι θα πρέπει να κάνουνε σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών.
Στο τέλος της συνεδρίασης επισημάνθηκε η προσοχή των εμπλεκομένων φορέων στη λήψη των προτεινομένων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων και η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την υλοποίησή τους.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]