Ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στην Ηγουμενίτσα

Ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια

Δυναμικά ο Δήμος μας συνεχίζει την πορεία του όσον αφορά την Κοινωνική πολιτική και ιδιαίτερα τη στήριξη των ήδη υπαρχουσών δομών για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και την ίδρυση νέων που αφορούν την πρόληψη σε θέματα Υγείας των πολιτών. Προχωράει λοιπόν στην ίδρυση του συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια. Για αυτόν το λόγο ύστερα από πρόσκληση το Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ & ΚΕΔΕ Δημάρχου Αμαρουσίου Γεωργίου Πατούλη, της Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer & Καθηγήτριας ΑΠΘ Μαγδαληνής Τσολάκη και του Δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, κοινωνικοί επιστήμονες και επιστήμονες υγείας που ανήκουν στο δυναμικό του Νομικού προσώπου του Δήμου μας, συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια. Δημιουργία δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας».
Στόχος της λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού, είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της Άνοιας και κυρίως η υποστήριξη των πασχόντων δημοτών και κατοίκων του Δήμου (μέσω μη φαρμακευτικών θεραπειών όπως ασκήσεων μνήμης, εργοθεραπείας, γυμναστικής κλπ) και η ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους.
Οι υπηρεσίες που προβλέπεται να παρέχονται μέσω του συμβουλευτικού σταθμού από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας είναι:
Πρόληψη μέσα από ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε ηλικιωμένους χωρίς προβλήματα μνήμης & ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα,
Έγκαιρη Διάγνωση με αξιολόγηση νοητικών λειτουργιών, υποστήριξη ανθρώπων με προβλήματα μνήμης άνω των 60 ετών με προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης,
ψυχοεκπαίδευση και υποστήριξη συγγενών και λοιπών φροντιστών και
δράσεις διασύνδεσης στην κοινότητα.
Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην αισθανθούμε υπερήφανοι για το γεγονός πως έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο μας, ο οποίος δέχθηκε συγχαρητήρια για τους ταχύτατους ρυθμούς που ακολουθεί, όσον αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων όπως το ΚΕΠ Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και τώρα τον Συμβουλευτικό σταθμό για την Άνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]