ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Συζήτηση σήμερα Με Τον Καθηγ.Γ.Βούλγαρη Με Θέμα"Η Ευρώπη Μετά Τον Εκλογικό Κύκλο Και Η Ελλάδα"

Η χρονιά που μας πέρασε με τις αλλεπάλληλες κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ήταν κομβικής σημασίας για την πορεία της Ευρώπης η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις προοπτικές εξόδου της χώρας μας από την αδυσώπητη και πολυδιάστατη κρίση.
Οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν και η Αυστρία απέκτησε Πρόεδρο που σέβεται τη δημοκρατία και τη διαφορετικότητα , στην Ολλανδία οι δυνάμεις της δημοκρατίας επικράτησαν, στη Γαλλία αναδύθηκε το άστρο Μακρόν και αποτράπηκε το εφιαλτικό σενάριο Λεπέν, στη Γερμανία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στη δημοκρατία. Ωστόσο, οι εκλογές ανέδειξαν τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινή Ευρωπαϊκή μας πατρίδα, όπως την άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού και Εθνικισμού καθώς και της ξενοφοβικής λαϊκίστικης ακροδεξιάς, την ανασφάλεια των πολιτών που πλήττονται από τη χωρίς επιστροφή παγκοσμιοποίηση αλλά και από την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας καθώς και την αθρόα είσοδο προσφύγων και μεταναστών από την ασταθή Μέση Ανατολή. Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα όπου οι βεβαιότητες του παρελθόντος έχουν ανεπιστρεπτί χαθεί και οι προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν πολιτικές που μπορεί να επιτείνουν την αβεβαιότητα και τη σύγχυση. Όλες τούτες οι εξελίξεις στην Ευρώπη επηρεάζουν τη θέση της χώρας μας που πέρα από τη βαθύτατη οικονομική κρίση (που ουσιαστικά είναι μια κρίση αξιών) βρίσκεται πολύ κοντά στις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες της ανατολικής Μεσογείου οι οποίες καθορίζουν το προσφυγικό κύμα και έχει ανοιχτά εθνικά θέματα με τα γειτονικά κράτη.
Όλα αυτά τα φλέγοντα θέματα θα συζητηθούν την Τετάρτη 8/11/2017 και ώρα 20.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ‘’Δ. Χατζής’’ με τον Καθηγητή κ. Γιάννη Βούλγαρη που με τις καθοριστικές τακτικές παρεμβάσεις του έχει συμβάλλει στην αποκρυπτογράφηση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ευρώπη , την ανίχνευση των αδιεξόδων που υπάρχουν και την προοπτική ανεύρεσης αποδεκτών και αποδοτικών λύσεων τόσο για την Ενωμένη Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]