Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Για την 48ωρη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα ανέφερε πως «δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας από τη φυλακή, για λόγους οι οποίοι στο δικό μου το μυαλό είναι απολύτως προφανείς. Όχι μόνο επειδή δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, αλλά επειδή ο ίδιος παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

Για την κατάσταση ασφάλειας στην χώρα τόνισε πως «υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα, δεν είναι μόνο πρόβλημα των Εξαρχείων, είναι γενικότερο και η ατζέντα αυτή δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή. Είναι ατζέντα κοινής λογικής».

Για τον κ. Καμμένο ανέφερε ότι «Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Υπάρχει μείζων ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με την Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης».

Στην ερώτηση αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση δυσπιστίας απάντησε πως «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

Για την υπόθεση της συζύγου του ανέφερε πως θεωρεί ότι υπάρχει μια συνεχής στοχοποίηση της . «Εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ? έξω απ? αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις επενδύσεις στο Ελληνικό και στις Σκουριές, υπογραμμίζοντας πως δεν προχωρούν «με αποκλειστική υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση σε αυτές τις δύο επενδύσεις. Χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Στους Σκουριές θα χαθούν και δουλειές, στο Ελληνικό δεν δημιουργούνται δουλειές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα».

«Εμείς προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής. Θέλουμε μαζεμένο κράτος, θέλουμε λιγότερους φόρους. Λέω ξεκάθαρα ότι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν. Αλλά δεν θα γίνουν και αθρόες προσλήψεις. Θα επιδιώξουμε παράλληλα συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να εκχωρήσουμε δράσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και θα αξιοποιήσουμε υπαλλήλους εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητοι. Θα ελέγξουμε τις προμήθειες. Θα βάλουμε π.χ. συστήματα κεντρικών προμηθειών στην Υγεία, τα οποία και σήμερα ακόμα δυστυχώς δεν υπάρχον. Θα ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίον η τοπική αυτοδιοίκηση ξοδεύει τα χρήματά της.»

Για τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πρωτίστως για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Εμείς θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία. Αλλά ας ξεκινήσουμε επιτέλους με πλειστηριασμούς για τα σπίτια στη Μύκονο ή τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων, κάποιων χρεοκοπημένων επιχειρηματιών που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και σήμερα απαιτούν μια ανεκτική μεταχείριση από τις τράπεζες και το κράτος. Η απάντησή μου σε αυτό είναι ξεκάθαρα όχι. Από αυτούς θα ξεκινήσουμε».

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και τόνισε πως «δεν έκανε καλό στη χώρα η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Το λέω, λοιπόν, ξεκάθαρα για να το καταλάβουν όλοι: όσο πιο σύντομα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο.

Εκτιμώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει όλη της τη θητεία. Είμαι περίπου βέβαιος ότι αυτό δεν θα συμβεί. Διότι η ίδια η κυβέρνηση βουλιάζει, όχι μόνο στα σκάνδαλα, αλλά στη δικιά της μνημειώδη ανικανότητα να κάνει τη ζωή του μέσου πολίτη, ο οποίος μας ακούει σήμερα, καλύτερη. »

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα οδηγήσει οριστικά την Ελλάδα στο τέλος αυτού του εφιάλτη και θα μπορέσει να την βάλει σε μια τροχιά βιώσιμης και υγειούς ανάπτυξης. Θα μειώσει την ανεργία, θα μειώσει τους φόρους, θα φέρει επενδύσεις στη χώρα, θα ξανακάνει την Ελλάδα μια κανονική χώρα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου » ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, «όχι για γυρίσουμε πίσω στο σημερινό σύστημα, αλλά για να αποκτήσουμε ένα σύστημα το οποίο θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση».
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]