ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πρέβεζα:Αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος-
Χρηματοδοτήσεις έργων στην Π.Ε. Πρέβεζας δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης-
Συναντήσεις με τους Δημάρχους της Περιοχής-
Δέσμευση για τη προώθηση του διαδημοτικού έργου ύδρευσης της παράκτιας ζώνης από τις πηγές Χόχλα
Την πεποίθηση ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα είναι μια κανονική χώρα η οποία ναι μεν θα έχει επιτήρηση αλλά αυτή θα έχει διαφορετική μορφή από την σημερινή οπότε και θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος την Παρασκευή επισκέφθηκε μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξη Αλέξη Χαρίτση την Πρέβεζα και μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατάμεστη από κόσμο Θεοφάνειο Αίθουσα παρουσία αυτοδιοικητικών ,παραγωγικών φορέων και πολιτών.
Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η μεσαία τάξη έχει «ζοριστεί» ωστόσο το γεγονός ότι έχει ανοίξει ήδη η συζήτηση για την «επόμενη μέρα» δημιουργεί ένα νέο κλίμα αισιοδοξίας για την χώρα. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο να κλείσει η 3η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι πολύ σοβαρές συζητήσεις που είναι να διευκρινιστεί τι θα πάρουμε για το χρέος και ποια θα είναι η φύση της εξόδου» υπογράμμισε ο κ.Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας ως προτεραιότητα αυτή την στιγμή το να βγούμε από το μνημόνιο με μια πιο ισχυρή οικονομία, με μια αναπτυξιακή πολιτική που έχει βάθος και εύρος, που βασίζεται σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο.
Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης μίλησε επίσης για μια εμφανή σταθεροποίηση η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε με πιο ρεαλιστικούς και ουσιαστικούς όρους από ποτέ τα τελευταία 7-8 χρόνια της κρίσης, τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα, για το πώς προχωράμε παρακάτω. Ο αναπληρωτής υπουργός κατέστησε σαφές ότι επιστροφή σε ένα παραγωγικό μοντέλο όπως αυτό το οποίο υπήρχε στην ελληνική οικονομία πριν από την κρίση του 2009 ούτε θέλουμε ούτε μπορεί να υπάρξει. Υπογράμμισε δε ότι τα αναπτυξιακά συνέδρια αποτελούν το εφαλτήριο για την συζήτηση που θα διαμορφώσει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο με άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και των τοπικών προβλημάτων.
Οι κύριοι Τσακαλώτος και Χαρίτσης ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στην Πρέβεζα με συνάντηση που πραγματοποίησαν (συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα) αρχικά στον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και αμέσως μετά στο Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη όπου η συζήτηση έγινε παρουσία και των άλλων δύο δημάρχων του Νομού , κυρίων Αντώνη Νάστα και Νίκου Καλαντζή.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαΐλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός της ανέγερσης νέου νοσοκομείου και του μουσικού σχολείου (στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει ο Δήμος), την σύνδεση της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες, την ολοκλήρωση του Μάστερ Πλαν του λιμανιού προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη της ανατολικής προβλήτας, αλλά και στην αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής προκειμένου να γίνει εφικτή η προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Μάλιστα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομία κ.Χαρίτσης φαίνεται να βλέπει πολύ θετικά την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ του διαδημοτικού έργου ύδρευσης της παράκτιας ζώνης Πρέβεζας και Πάργας από τις πηγές της Χόχλας και μάλιστα μέσα στον μήνα επίκειται επίσκεψη των κυρίων Μπαΐλη και Νάστα στο Υπουργείο έτσι ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.Επίσης ο κ.Χαρίτσης προανήγγειλε συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο Ακτιο –Αμβρακία, ενώ ανέφερε ότι θα εξεταστεί χρηματοδοτική ενίσχυση που χρειάζεται για τη σύνδεση της περιοχής της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]