Οι τελικές συμμαχίες λίγο πριν τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Λίγες ώρες πριν την τελική εκλογική μάχη, οι αρχικοί υποψήφιοι και τα κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς έχουν δώσει το «στίγμα» αναφορικά με ποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα θα στηρίξουν.

Άλλοι ευθέως και άλλοι εμμέσως. Είτε με τον έναν, είτα με τον άλλο τρόπο, οι συμμαχίες έχουν πλέον στηθεί και το μόνο που απομένει είναι να φανεί στην κάλπη αν θα επηρεάσουν τους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.Η Φώφη Γεννηματά ξεκινάει από τη θέση ισχύος που της δίνει το 41.3% του πρώτου γύρου. Στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά στέκεται ο Γιάννης Ραγκούσης, αφού μετά τη συνάντηση των δύο νωρίτερα την Παρασκευή, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Την προτίμηση της προς την Φώφη Γεννηματά έδειξε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε την Πέμπτη. Άλλωστε, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν ο πρώτος που αποφάσισε να συστρατευτεί μαζί της στην δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού πόλου. Γεννηματά έδειξαν και οι άλλες δυνάμεις που συσπειρώθηκαν γύρω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή η ΕΔΕΜ του Απόστολου Πόντα και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.Την προτίμηση του προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδειξε εμμέσως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξη του στον Σκάι. Την ίδια γραμμή ακολουθούν και άλλα κορυφαία στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, που μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη “Πολύ καλό γραμματέα του Βενιζέλου”, δείχνοντας προς την μεριά της Γεννηματά. Αν και ο Γιώργος Καμίνης απέφυγε να δώσει γραμμή, λοξοκοιτώντας όμως προς την πλευρά του νεαρού ευρωβουλευτή, θεωρείται δεδομένο πως τα “παπανδρεϊκά” στελέχη που τον στήριξαν, θα βοηθήσουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μανιάτης στηρίζει Ανδρουλάκη

Τους δικούς του…συμμάχους όμως έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης συναντήθηκε με τον συνυποψήφιό του Γιάννη Μανιάτη. Με αφορμή τον β΄ γύρο των εκλογών που διεξάγεται την Κυριακή, οι κ. Ανδρουλάκης και Μανιάτης κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν το όραμα για την πολιτική ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος. Ο Γ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να συμπορευτούν όλοι με τη νέα γενιά.     «Συναντήθηκα σήμερα με τον συνυποψήφιό μου Γιάννη Μανιάτη, έναν από τους βασικούς πρωτεργάτες του σημερινού εγχειρήματος συγκρότησης του νέου προοδευτικού φορέα. Ως επικεφαλής της Επιτροπής για τη Σοσιαλδημοκρατία, εργάστηκε με ενωτικό όραμα για να οδηγηθούμε στο πρώτο μεγάλο βήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και από εκεί στη σημερινή μεγάλη προσπάθεια για τη συνολική ενοποίηση τoυ προοδευτικού χώρου.  Παράλληλα, οφείλω να υπογραμμίσω ότι ο Γιάννης Μανιάτης έκανε έναν προεκλογικό αγώνα με καθαρό προοδευτικό πολιτικό στίγμα για την παράταξη και με τεκμηριωμένες σύγχρονες προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προσθέτοντας συνολικά στο νέο εγχείρημα.  Με τον Γιάννη πιστεύουμε σε κοινές αξίες και παλεύουμε μαζί για την πολιτική ανανέωση της παράταξης. Τον ευχαριστώ για τα θερμά του λόγια. Καλούμε και τους 210.000 προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν ξανά μαζικά στις κάλπες της Κυριακής. Να στηρίξουν με την ψήφο τους την ανανεωτική και σύγχρονη προοπτική της νέας προοδευτικής παράταξης», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
πηγη kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]