ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διαρκής και συστηματική συνεργασία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με σωματεία εργαζομένων του Ν.Ιωαννίνων

ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ 
ΙΝΕ ΓΣΕΕ  ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μετά  από την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές  οργανώσεις Ν. Ιωαννίνων σε συνεργασία  με το Σωματείο Εργαζομένων στην Γαλακτοβιομηχανία ¨ΔΩΔΩΝΗ¨, εξειδικευμένοι νομικοί συνεργάτες και στελέχη του περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε  παρευρέθηκαν την Πέμπτη 9/11/2017 στις εγκαταστάσεις του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΠΙΝΔΟΣ» στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, προκειμένου να ενημερώσουν δια ζώσης τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα καθώς επίσης και για τις νέες διατάξεις που διέπουν την εργατική νομοθεσία, στην προσπάθεια να καλύψουν τις ολοένα και αυξημένες ανάγκες πληροφόρησης των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, νομικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε  υποδέχτηκαν, κατέγραψαν, επεξεργαστήκαν και παρείχαν ή θα παράσχουν τις αμέσως επόμενες ήμερες προσωπικές απαντήσεις σε 150 ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων, που προσήλθαν στην εκδήλωση, σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα των ασφαλισμένων των συνεταιριστικών οργανώσεων. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους νομικούς του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αφορούσαν κυρίως θέματα που σχετιζόταν με την θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και ειδικότερα δόθηκε έμφαση σε θέματα σχετικά τις μεταβατικές εξελίξεις από την κατάργηση του ταμείου συνεταιριστικών υπαλλήλων και την ένταξη τους στο υπερταμείο του Ε.Φ.Κ.Α, καθώς και σε εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. )
Κοινή απόφαση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και των Σωματείων των Συνεταιριστικών   οργανώσεων είναι οι εκδηλώσεις διαπροσωπικής επαφής και εξατομικευμένης  νομικής πληροφόρησης των εργαζομένων να συνεχιστούν και στο μέλλον αποκτώντας  διαρκή  και σταθερό  χαρακτήρα, στην προσπάθεια για  στοχευόμενη ενημέρωση των πολιτών που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε  ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.
Βούληση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ  είναι η προσπάθεια συστηματικής υποστήριξης των εργαζομένων να επεκταθεί και στη συνεργασία και με άλλα σωματεία του Ν. Ιωαννίνων, καλύπτοντας τις ανάγκες νομικής υποστήριξης και πληροφόρηση του συνόλου των εργαζομένων του νομού Ιωαννίνων.
Τέλος επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας μπορούν να απευθύνονται στο ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου στο τηλ: 2682026969 ή στο email: prevezainediktio@inegsee.gr  (Αρμόδιο πρόσωπο  Πολυμέρης Πούλιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]