Η "Κίνηση Επιχειρηματιών" για το κοινωνικό μέρισμα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Με το χθεσινό του διάγγελμα (!) ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε περιχαρής την διανομή «κοινωνικού μερίσματος» ύψους 1,4 δισ. Ευρώ που προέκυψε ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης, στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες.
Γνωρίζοντας την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί συνάνθρωποί μας θα χαιρετίζαμε θετικά την πρωτοβουλία του, αν η υπεραπόδοση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα της συνειδητής φτωχοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπιχειρηματιών και των οικογενειών τους.
Ως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες λυπούμεθα, αλλά η πράξη αυτή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θα ήταν σουρεαλιστικά αστεία αν δεν ήταν τόσο τραγική.
Η δημοσιονομική αυτή «υπεραπόδοση» δεν δημιουργήθηκε από την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, δεν δημιουργήθηκε από την βελτίωση των εξαγωγών, δεν δημιουργήθηκε τέλος από νέες άμεσες επενδύσεις που προσέλκυσε στην χώρα η κυβέρνηση. Δημιουργήθηκε από την υπερφορολόγηση των τίμιων μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, όπως εξάλλου παραδέχτηκε προ ημερών κι ο Υπουργός Οικονομικών κος Τσακαλώτος. Δημιουργήθηκε, επιπρόσθετα, από την μη εξόφληση των 3.5 δις χρεών του κράτους στους ιδιώτες, από την μη καταβολή υποχρεώσεων κι από τον στραγγαλισμό της αγοράς. Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση διανέμει σε αναξιοπαθούντες ένα πενιχρό βοήθημα το οποίο απέκτησε καθιστώντας επίσης αναξιοπαθούντες εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Αν ο κος Πρωθυπουργός αναζητεί ανθρώπους με ανάγκες για την διανομή της «υπεραπόδοσής» του, η Παράταξή μας έχει να του υποδείξει πολλούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, των ασφαλιστικών ταμείων και των τραπεζών, καθώς το κράτος από τη μία τους στραγγαλίζει με το φορολογικό του σύστημα κι από την άλλη αρνείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Αν πραγματικά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους αναξιοπαθούντες, ας πάψει πια να παράγει περισσότερους αναξιοπαθούντες, ας επιστρέψει στους δικαιούχους της την «υπεραπόδοση» της φορομπηχτικής του στρατηγικής κι ας πάψει να δημιουργεί περισσότερους νεόπτωχους επαγγελματίες.
Η Επιμελητηριακή Παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΙΕΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, καλούμε τον πρωθυπουργό να καταλάβει ότι η μόνη δραστηριότητα που δημιουργεί πλούτο στα κράτη, μειώνει την ανεργία, προωθεί την πρόοδο και παράγει πραγματική «υπεραπόδοση», είναι η επιχειρηματικότητα. Όλες οι άλλες συζητήσεις δεν είναι παρά «προφάσεις εν αμαρτίαις» και στάχτη στα μάτια του κόσμου για μια κυβέρνηση για την οποία, εν πολλοίς, η επιχειρηματικότητα αποτελεί ακόμη κόκκινο πανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]