ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ζίτσας στο αμαξοστάσιο του Δήμου


Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ζίτσας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 20/11  το πρωί στο αμαξοστάσιο  του Δήμου  συζήτησε με τους εργαζόμενους και διαπιστώθηκε ότι:
Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας μετά από 7 μήνες δουλειάς δεν έχουν πάρει μέσα ατομικής προστασίας, ούτε καν παπούτσια για να μην γλιστρούν στις
επικίνδυνες εργασίες που κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι, επιπλέον, δικαιούνται να πάρουν σε χρήμα τα ΜΑΠ και το γάλα που δεν τους έχει δοθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δόθηκε και η εξής «αποστομωτική» απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που βρίσκονταν στο εργοτάξιο και του θέσαμε το ζήτημα ότι «δεν ήξερε την υποχρέωση να βγει απόφαση για το θέμα μέχρι το τέλος του μήνα».
Η κατάσταση στο χώρο αλλά και στους εργαζόμενους παραμένει τριτοκοσμική. Εκτός από το κοντέινερ (χωρίς θέρμανση) που χρησιμοποιείται για γραφείο, δεν υπάρχει χώρος  συγκέντρωσης των εργαζομένων και όλοι  μαζί, μέχρι να μπουν για δουλειά, περιμένουν στη βροχή και τη λάσπη αφού ο χώρος δεν είναι καν ασφαλτοστρωμένος. 
Δεν υπάρχει σκεπασμένος χώρος για τη συντήρηση των οχημάτων, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας συμβασιούχος μηχανικός αυτοκινήτων ο οποίος καλείται να δουλέψει στην ύπαιθρο ή να βεβαιώσει ότι δεν μπορούν να γίνουν οι εργασίες ώστε να δοθούν σε ιδιώτες.
Ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι απαρχαιωμένος, οι εργαζόμενοι  κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και απασχολούνται σε καθήκοντα διαφορετικά από αυτά για τα οποία προσλήφθηκαν ώστε να καλύπτονται οι βλάβες και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται καθημερινά .
Τέλος, με τη λήξη των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας (στο τέλος του χρόνου) θα αναδειχθούν ξανά οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού για τις οποίες η παρούσα δημοτική αρχή φέρει τεράστια ευθύνη, γιατί όταν δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν προσλήψεις η δημοτική αρχή ζήτησε μόνο δύο θέσεις εργατών καθαριότητας. Απέλυσε συμβασιούχο χειριστή που θα μπορούσε να δουλεύει μέχρι 31 Μάρτη για να ζητήσει νέους συμβασιούχους σε λίγο καιρό όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Η απαράδεκτη κατάσταση στο δήμο Ζίτσας δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που διαχρονικά έχουν εφαρμόσει οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις και στόχο έχει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε νέα πεδία δράσης. Σοβαρές είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής που βάζει πλάτη σ΄αυτή την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική  έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες για να ωριμάζει στις συνειδήσεις των κατοίκων η ανάγκη των ιδιωτικοποιήσεων αφού μέσω των λογαριασμών πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν τους παρέχονται. Αυτή η πολιτική επιβάλλει να μην δαπανώνται χρήματα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων ώστε να περισσεύουν χρήματα από τα ανταποδοτικά για τους ιδιώτες.  Αυτή η πολιτική επιβάλλει το χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με τις απολύσεις των σχολικών καθαριστριών και του χειριστή ώστε να ανακυκλώνεται η ανεργία με νέους συμβασιούχους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζίτσας, θα φέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης  και καλεί  τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την κατάσταση που βιώνουν . Να μην αποδέχονται τη λογική «δουλειά να’ ναι κι όπως να’ ναι» αντίθετα να οργανώσουν την πάλη τους για δουλειά με δικαιώματα, για μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]