Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου είχε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», Γρηγόρης Γκίκας.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων , επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», Γρηγόρης Γκίκας.
Ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε το διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της παράταξής του και είχε μια μακρά συνομιλία με τον κ. Καχριμάνη,  για μια σειρά από ζητήματα, που ενδιαφέρουν τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Πλούσια ατζέντα

Η ατζέντα της συνάντησης ήταν πλούσια:
Ο υποψήφιος πρόεδρος συζήτησε διεξοδικά με τον περιφερειάρχη για τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα που χειρίζεται η περιφέρεια και βρίσκονται σε εξέλιξη αναζητώντας τρόπους να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στον τόπο μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδει στη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα.
«Επιδιώκουμε να πέσει χρήμα στην αγορά. Το έχει ανάγκη . Αυτό όμως δεν φτάνει. Τα χρήματα αυτά πρέπει να πιάσουν τόπο», είπε ο κ. Γκίκας.
Διεξοδικά συζητήθηκε το ζήτημα της δημιουργίας και λειτουργίας στα Γιάννενα ενός μόνιμου εκθεσιακού κέντρου που αποτελεί εδώ και χρόνια επιδίωξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.
Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι η περιφέρεια επεξεργάζεται το ζήτημα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Τρεις νέες προτάσεις 

Στη συνάντηση ο κ. Γκίκας ανέπτυξε τρεις νέες προτάσεις , που επεξεργάστηκε η παράταξή του.
Πρότεινε τη δημιουργία ενός μητρώου επιχειρήσεων των απόδημων ηπειρωτών «με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών με τις τοπικές επιχειρήσεις».
«Οι απόδημοι ηπειρώτες είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον τόπο μας, που δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό παραμένει αναξιοποίητο» διαπίστωσε.
Επίσης πρότεινε να διοργανωθεί σε ετήσια βάση μια μεγάλη εκδήλωση για τον επιχειρηματία.
«Δεν πρόκειται για πανηγύρι. Σκεφτόμαστε να οργανώνουμε την εβδομάδα του επιχειρηματία με ομιλίες κορυφαίων παραγόντων της οικονομικής ζωής, συναντήσεις ανταλλαγής εμπειριών , προβολής καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών , εκθέσεις προϊόντων  κλπ.
Οι επιχειρηματίες είναι η «ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας», είπε ο κ. Γκίκας.
Τέλος παρουσίασε τις σκέψεις του για την αναγκαιότητα που υπάρχει να αναπτυχθεί η συνεργασία των Επιμελητηρίων της Ηπείρου.
«Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να ακολουθούμε ξεχωριστούς μοναχικούς δρόμους.
Τα προβλήματα είναι κοινά.
Η διοικητική δομή της χώρας άλλαξε με τη θέσπιση των αιρετών περιφερειών. Πρέπει κι εμείς να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Νωρίτερα ή αργότερα θα χρειαστεί να συζητήσουμε σοβαρά για τη συνένωση των Επιμελητηρίων», είπε.
Για την προώθηση όλων αυτών των ζητημάτων η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» εκτιμά ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι φυσικός σύμμαχος .
«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες». Ήταν η δήλωση του κ. Καχριμάνη.

Να αλλάξει σελίδα 

Η σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Ηπείρου εντάσσεται σε ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών που επεξεργάστηκε η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο».
Στόχος του κ. Γκίκα είναι να αλλάξει την εικόνα ενός Επιμελητηρίου απομονωμένου, χωρίς πνοή και πρωτοβουλίες.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα.
«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ξεκινήσαμε ήδη μια μεγάλη προσπάθεια για να σταθεί το Επιμελητήριο και πάλι στα πόδια του, να αποκτήσει δεσμούς με την τοπική κοινωνία και την εμπιστοσύνη των μελών του.
«Η προσπάθεια για να αλλάξει σελίδα ξεκίνησε. Μας περιμένει πολλή δουλειά», είπε ο κ. Γκίκας μετά τη συνάντηση , στους συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]