Στο πρώτο συνέδριο του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη» συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων

Στο πρώτο συνέδριο του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη» συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων
Στο πρώτο συνέδριο του Δικτύου Δήμων για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» συμμετείχε την Τετάρτη ο Δήμος Αρταίων, ο οποίος  αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης συμμετείχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος είναι και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δράσεων του Δικτύου, σκοπός του οποίου είναι να οργανώσει την υποβολή και υλοποίηση προτάσεων για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, κυκλικής οικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας κι έξυπνων πόλεων. Ο φορέας θα παρέχει τεχνογνωσία, καθώς και την απαραίτητη δικτύωση με φορείς και Δήμους του εξωτερικού, ώστε να διαμορφώνονται ισχυρές προτάσεις.
 Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα για την κυκλική οικονομία, την βιώσιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων, τις «έξυπνες πόλεις» και της σημασία της διαχείρισης ενέργειας.
 Το δίκτυο ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ έχει συσταθεί από 31 Δήμους της Ελλάδας και της Κύπρου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μανιατάκειο ίδρυμα και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]