Ιόνια Οδός: Εγκληματική πρακτική από/επιβίβασης επί του αυτοκινητοδρόμου

Μια θανάσιμα επικίνδυνη πρακτική εφαρμόζεται από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίαςτου αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού. Λεωφορεία επιτρέπουν την αποβίβαση/επιβίβαση επιβατών επί του αυτοκινητοδρόμου, συνήθως κοντά σε κοντά σε κάποιο κόμβο ή κάποιο πάρκινγκ ή στο ύψος της διαδρομής της Ιόνιας Οδού, όπου υπάρχουν κόμβοι στην παλιά εθνική οδό, αλλά δεν υφίστανται πλέον στο νέο αυτοκινητόδρομο. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εικόνες που δημοσιεύει  το ΑγρίνιοCulture.gr από την Ιόνια Οδό κοντά στο κόμβο Χαλίκι στο ύψος του Κεφαλόβρυσου, όπου άνθρωποι συνήθως φορτωμένοι με τις αποσκευές τους περνούν πάνω από το φράκτη της Ιόνιας Οδού, διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα και περνούν πάνω από διαχωριστικό στηθαίο για να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα και να απο/επιβιβαστούν σε κάποιο λεωφορείο. Σημειωτέον ότι αυτή η πρακτική της από/επιβίβασης επί του αυτοκινητοδρόμου φαίνεται ότι γίνεται, αν όχι αποκλειστικά, τουλάχιστον κατά κύριο λόγο από λεωφορεία αλβανικών γραμμών.





Είναι προφανές το πόσο επικίνδυνο είναι να επιχειρήσει κάποιος και μάλιστα κουβαλώντας αποσκευές να διασχίσει κάθετα τον αυτοκινητόδρομο. Ήδη κατ΄αυτό τον τρόπο έχουν σημειωθεί δύο τροχαία ατυχήματα. Στα τέλη Ιουλίου ένας 53χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Κεφαλόβρυσου στην προσπάθειά του να διασχίσει πεζός τον αυτοκινητόδρομο. Ενώ στις αρχές Αυγούστου μια 43χρονη ακρωτηριάστηκε μετά την παράσυρσή της κοντά στον κόμβο Κουβαρά.


Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την επικίνδυνη πρακτική που εφαρμόζεται στο νέο αυτοκινητόδρομο. Σημειωτέον ότι την αστυνόμευση του νέου αυτοκινητοδρόμου έχουν τα κατά τόπους τμήματα τροχαίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων της περιοχής, ενώ εκκρεμεί η ίδρυση και λειτουργία Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων. Ωστόσο και οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στον αυτοκινητόδρομο θα μπορούσαν να συνδράμουν στην πάταξη αυτής της εγκληματικής πρακτικής.
Ευχαριστούμε τον Σπύρο Παύλου για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού


περί πηγών :romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]