Στα Ιωάννινα Για Τρεις Μέρες Ο Κινητός Μαστογράφος

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρόεδρος της Προοδευτικής Περάματος, Κώστας Παύλου, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε
ενόψει του δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου που θα γίνει στα Γιάννενα την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Παύλου εξήρε τη συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και την Ελληνική Αντικαρκινική εταιρία ενώ σημείωσε πως ανάλογες πρωτοβουλίες θα ληφθούν και στο μέλλον από την ομάδα του.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Νίκη Αγνάντη σημείωσε πως η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία, προσθέτοντας πως ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.
«Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο», δήλωσε
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου
Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων της Ε.Α.Ε. και τη στήριξη του Α.Ο. «Προοδευτική Περάματος» Ιωαννίνων, η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο:
Πολιτιστικό χώρο «Δ. Χατζής» στις 20,21 και 22 Νοεμβρίου 2017.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Αρετή Τασούλα αφού ανέφερε πως ήδη και τα 140 ραντεβού έχουν κλειστεί, μιλώντας για τη σημασία της εξέτασης ανέφερε ότι «προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]