ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή το «Οδοιπορικό Υγείας» στους Ασπραγγέλους

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κατοίκων των Ασπραγγέλων και ευρύτερα του Ζαγορίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου το «Οδοιπορικό Υγείας για την Πρόληψη των Παθήσεων».

Το οδοιπορικό οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Δήμο Ζαγορίου και τους Ιατρικούς Συλλόγους Ιωαννίνων και Αθηνών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου γιατροί πολλών ειδικοτήτων, από τους δυο Ιατρικούς Συλλόγους και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία,  ενημέρωσαν τους δεκάδες συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών, για σειρά παθήσεων και τόνισαν τη σημασία της πρόληψης για την υγεία μας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής Καρδιολογίας Στέφανος Φούσας, ο  οποίος, αναφερόμενος στη δράση αυτή που υλοποιείται για πολλά χρόνια ανά τη χώρα και στην περιοχή μας, σημείωσε με έμφαση ότι «υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο  Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και  στο μεγαλύτερο μέρος της (υπήρχε παράλληλα και η εκδήλωση για τη Μάχη της Γκραμπάλας) ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, η αντιδήμαρχος Αγγελική Ράπτη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γαβριήλ Παπαναστασίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του χωριού.



Ακολούθησε παράδοση φαρμακευτικού υλικού, προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής,  το οποίο θα διατεθεί στους ανήμπορους και οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες, αλλά και συζήτηση του κοινού με τους γιατρούς.

Πριν την εκδήλωση τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Ασπραγγέλων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Μάξιμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]