Ιωάννινα:Μικροί σκουπιδότοποι παντού...

Και ενώ κάποια πράγματα βελτιώνονται στην πόλη υπάρχουν κι εκείνα που πραγματικά μας εκθέτουν. Κάποια από αυτά οφείλονται βέβαια στους πολίτες εκείνους που δείχνουν πολύ χαμηλή κοινωνική ευθύνη, ειδικά στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το περιβάλλον - αστικό ή φυσικό.

Η ρύπανση δρόμων, πάρκων, πεζοδρομίων με πάσης φύσεως σκουπίδια σε μόνιμη βάση είναι κάτι που δεν μας τιμά καθόλου ως πόλη. Απορεί κανείς πραγματικά για τον αριθμό όλων αυτών των συμπολιτών μας που έχουν γεμίσει τα κράσπεδα των οδών με σκουπίδια. Πόσο κακομαθημένοι πρέπει να είναι ώστε να πετάνε παντού ό,τι τους βαραίνει αρκεί  να  μην το πάνε μέχρι τον κοντινότερο κάδο; Άραγε συμπεριφέρονται έτσι και εντός των σπιτιών τους;

Τι να πει κανείς για την καλοντυμένη κυρία που αφήνει τη σακούλα στο σωρό με τις υπόλοιπες επειδή ο δίπλα κάδος -αν και άδειος- είναι κλειστός; Ή για τον νεαρό που αφήνει το κύπελο του καφέ πάνω  στο πεζούλι της λίμνης και ο αέρας το ρίχνει στο νερό;

Από τη στιγμή, όμως, που ο Δήμος δεν μπορεί να επιβάλει πρόστιμα ή να κάνει μια εκστρατεία καθαριότητας πρέπει και να ανταποκρίνεται τουλάχιστον στην αποκομιδή και την περισυλλογή των απορριμμάτων- για το καλό της πόλης.

Πράγμα που δεν γίνεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν κρίνει κανείς από ό,τι βλέπουμε καθημερινά γύρω μας.Πόσω μάλλον όταν τα σκουπίδια μένουν για μήνες... απείραχτα. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν ακριβώς αυτό το φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]