Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στ. Παργανά


Η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκφράζοντας διαφωνίες για την Ημερήσια Διάταξή της καθώς και για άλλα ζητήματα. 
 Η  επικοινωνιακή πολιτική  της κάθε παράταξης είναι   εσωτερικό της θέμα.  Ο  χρόνος όμως και ο τρόπος  με τον οποίο έγινε  προκαλεί εύλογες απορίες.
Επειδή η λειτουργία του Π.Σ. είναι πρωτίστως  αρμοδιότητα του εκάστοτε  Προέδρου και όχι γενικά και αόριστα της Περιφερειακής Αρχής και προς αποκατάσταση της αλήθειας,  κάνω γνωστά  τα εξής:
1).  Ως προς το θέμα της οδού Νιάρχου   υπήρξαν δύο ζητήματα:  Πρώτον: Η παράταξη του κυρίου Ζάψα  έθεσε  σχετικό αίτημα,   που ήταν στην ουσία «ολίγον» επερώτηση και «ολίγον αίτημα για συζήτηση» του θέματος  στο Π.Σ.  Ζήτημα δεύτερο: Οι λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας του Π.Σ. αιτήθηκαν συζήτηση του θέματος στο Π.Σ.
Ενημέρωσα λοιπόν τον κύριο Ζάψα  ότι,  αν θεωρεί το αίτημά του επερώτηση,   η απάντηση ήταν  έτοιμη και θα μπορούσε να δοθεί ήδη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Π.Σ.. Αν ήταν αίτημα για συζήτηση στο Π.Σ.  πρέπει να τύχει  της ίδιας μεταχείρισης  με όμοια αιτήματα των λοιπών παρατάξεων.
Πριν την συνεδρίαση του προηγουμένου Π.Σ. γνωστοποίησα  τόσο στον ίδιο, όσο  και στους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων, την άποψη  ότι είναι σκόπιμο να γίνει η συζήτηση για την οδό Νιάρχου ταυτόχρονα με το θέμα των απαλλοτριώσεων για την οδό αυτή, στην οποία άπαντες  συναίνεσαν.
Λόγω φόρτου εργασίας των αρμοδίων υπαλλήλων δεν κατέστη δυνατό μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Οκτωβρίου να έρθει το θέμα των απαλλοτριώσεων  προς συζήτηση. Μη υπαρχόντων δε  άλλων θεμάτων και λαμβανομένου υπόψιν του αναπτυξιακού συνεδρίου  δεν  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Π.Σ. το μήνα Οκτώβριο.
2).  Η παράταξη του κ. Ζάψα φαίνεται ότι επιθυμεί την επιλεκτική και κατά το δοκούν τήρηση του  κανονισμού λειτουργίας του Π.Σ.. Άλλωστε μέλη της  καταστρατηγούν συστηματικά τον κανονισμό,  παραβιάζοντας το χρόνο ομιλίας,   διακόπτουν άλλους ομιλητές,  ή ακόμη και τοποθετούνται  επί θεμάτων εκτός ημερησίας διατάξεως. Πολύ δε περισσότερο, όταν αιτούνται τη συζήτηση θεμάτων για τα οποία  δεν υπάρχει  ο εκ του κανονισμού προβλεπόμενος και  απαιτούμενος αριθμός υπογραφών  για να έρθουν προς συζήτηση ( ήτοι το 1/3 των μελών του Π.Σ.) ή δεν  υποβάλλονται κατά  τη διαδικασία  που προβλέπει ο ισχύον κανονισμός.
3).  Δεν με διακατέχει πνεύμα αλαζονείας και τυπολατρίας, όπως  μου καταλογίζει η «Συμμαχία  Ηπειρωτών» και αυτό αποδεικνύεται από την κατ΄ επανάληψη συζήτηση θεμάτων  που έχουν τεθεί  ακόμη και από μία παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως συμβαίνει και στη σημερινή συνεδρίαση με το θέμα που εισηγείται η παράταξη ΑΡ.Π.Η.
4).  Φάσκει και αυτοαναιρείται  η παράταξη του κ. Ζάψα  αιτούμενη   αφενός μεν  την  πιστή τήρηση του κανονισμού, αφετέρου δε  την συζήτηση στο Π.Σ  περί του γενομένου αναπτυξιακού συνεδρίου,   χωρίς  την συγκέντρωση,  του  απαιτούμενου αριθμού  υπογραφών του 1/3 των μελών του Π.Σ. ή  την  υποβολή αυτού  κατά τα προβλεπόμενα στον κανονισμό.
5).  Τα αναφερόμενα  στην ανακοίνωση περί συμπεριφοράς του 51%  στερούνται στοιχειώδους   πολιτικής σοβαρότητας. Θα μπορούσα  να τα εκλάβω  ως πρώιμο προεκλογικό πυροτέχνημα ή τουλάχιστον ατυχή έκφραση του συντάκτη της ανακοίνωσης και όχι ότι  εκφράζουν τις ενδόμυχες   σκέψεις  και απόψεις  του, ότι θα λειτουργούσε  ως απόλυτος και αλάθητος άρχοντας,  αν ελάμβανε ο ίδιος  αυτό το ποσοστό σε εκλογική αναμέτρηση.
6). Η αυστηρή αλλά δίκαιη, θεσμική  και επί αληθών γεγονότων ασκούμενη κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Η διαστρέβλωση όμως της αλήθειας και η επιλεκτική   τήρηση της νομιμότητας  δεν μπορούν να τύχουν ουδεμίας υιοθέτησης ή αποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]