Ιωάννινα:Δ.Δημητρίου «Οργανώνουμε το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας»

«Οργανώνουμε το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας»
Αυτό τόνισε στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»  ο επικεφαλής της Δημήτρης Δημητρίου

«Αξιοποιούμε το Επιμελητήριο. Ενισχύουμε τις επιχειρήσεις. Οργανώνουμε το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας»
Με τα τρία αυτά συνθήματα έκλεισε την ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»  Δημήτρη Δημητρίου στην ομιλία του το απόγευμα της Τετάρτης στην διάρκεια παρουσίασης του ψηφοδελτίου σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.
Η αίθουσα γεμάτη από κόσμο αλλά και με το αίσθημα της «αισιοδοξίας» για την εκλογική επιτυχία και της «προσφοράς» προς τους επαγγελματίες  να κυριαρχούν μεταξύ των παρευρισκομένων. 
Η ομιλία μεστή, σύντομη,  στοχευμένη.
«… Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος αλλά και έχω ένα μεγάλο σκεπτικισμό…» είπε ξεκινώντας και συνέχισε αναφερόμενος στην ποιότητα του συνδυασμού:
«… Αισθάνομαι υπερήφανος και σας ευχαριστώ γιατί δημιουργήσαμε ένα συνδυασμό που δεν έχει προηγούμενο σε ποιότητα ανθρώπων και επίπεδο επαγγελματιών.
Όλους τους συναδέλφους τους χαρακτηρίζει η αξιοπρέπεια, η ευρύτητα σκέψης και η διάθεση να προσφέρουν στο θεσμό που θα υπηρετήσουμε.
Στοιχεία που είναι δύσκολο να τα βρεις σε ένα άτομο, που όμως είναι απαραίτητα για να έχουμε μία επιτυχημένη πορεία στη διοίκηση του Επιμελητηρίου…».
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κος Δημητρίου αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στο όραμα της παράταξης για το Επιμελητήριο τονίζοντας ότι «… ο σκεπτικισμός μου είναι πως πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα προς μια νέα κατεύθυνση όπως τα επιτυχημένα Επιμελητήρια των ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών.
Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο.
Γι’ αυτό και έχουμε ήδη έτοιμο ένα οργανωμένο σχέδιο για τη μετάλλαξη του Επιμελητηρίου ώστε να καταστεί ένα αποτελεσματικό και ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας…»
Για να στηρίξει την άποψή του αυτή αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά την θητεία της παράταξης και του ιδίου στην προεδρία του Επιμελητηρίου
«…Εχέγγυο για όσα θα κάνουμε είναι αυτά που με υπερηφάνεια, τα δυόμιση χρόνια της διοίκησής μας, έχουμε πετύχει…», τόνισε και πρόσθεσε:
«… Και αυτό σας το λέω με πλήρη γνώση, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα που η παράταξή μας κι εγώ ο ίδιος, ως Πρόεδρος, είχαμε την διοίκηση του Επιμελητηρίου, οργανώσαμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη συμμετοχή τοπικών επιχειρηματιών σε 48 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υλοποιήσαμε 59 ενημερωτικές ημερίδες, πετύχαμε να αναλάβουμε και να υλοποιήσουμε 19 ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα και παρεμβήκαμε με προτάσεις και δράσεις υπέρ των επιχειρηματιών της περιοχής μας με 53 επιστολές σε αρμόδια υπουργεία και φορείς και δεκάδες συναντήσεις με καθ’ ύλην αρμόδιους αξιωματούχους…».
Προφανώς από την ομιλία δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και η οικονομική διαχείριση που έγινε στην θητεία της παράταξης:
«… Παραλάβαμε το τέλος 2011 ταμείο 25.000 ευρώ και 611.316 ευρώ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, μετά το κούρεμα των ομολόγων που έγινε στη χώρα μας.
Σήμερα, το ταμείο ανέρχεται στα 669.000 ευρώ, η δε αξία του ομολόγου στο 1.015.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν οι εισφορές των συναδέλφων για πάγια λειτουργικά έξοδα του Επιμελητηρίου.
Για εμάς σκοπός δεν είναι ένα ανεξάρτητο, ισχυρό, μεγάλο ή μικρό, όμορφο ή άσχημο Επιμελητήριο, αλλά η βελτίωση των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει στους επιχειρηματίες. Γιατί για εμάς το Επιμελητήριο έγινε για να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες κι όχι οι επιχειρηματίες το Επιμελητήριο…»
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κος Δημητρίου είπε δύο λόγια για τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης υπογραμμίζοντας τα εξής:
«… Τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσουμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας, σήμερα όμως επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικές αρχές που θα το διέπουν.
 Δεν θα συμμετάσχουμε σε φθηνό, ανέντιμο συνδικαλισμό στον οποίο κάποιοι επιδίδονται, δε θα απαντάμε σε λασπολογίες. Αντίθετα θέλουμε μία πολιτικά πολιτισμένη προεκλογική περίοδο με θέσεις, προτάσεις και όραμα για τους επαγγελματίες του Νομού Ιωαννίνων. ΟΠΩΣ:
Για τους εμπόρους :
Στηρίζουμε κάθε δράση που θα τονώνει το τζίρο τους.
Για τις υπηρεσίες :
Υποστήριξη και πληροφόρηση για την ορθή λειτουργία και χωρίς προβλήματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Για τη μεταποίηση :
Προσαρμογή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στις ανάγκες των μεταποιητικών επιχειρήσεων του Νομού μας.
Για τις μεταφορές και τον τουρισμό:
Ειδικό πρόγραμμα συνεχούς ενδυνάμωσης των προσπαθειών της προσέλκυσης επισκεπτών.
Για τις εξαγωγές :
Επανίδρυση του Γραφείου Εξαγωγών με όλα τα ευεργετικά του αποτελέσματα.
ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
1. Θέλουμε το Επιμελητήριο να γίνει η ανοικτή πόρτα για την Επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας, με νέα Ευρωπαϊκή μορφή και με ισχυρή παρεμβατικότητα ώστε να φτιάξουμε το ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης για τα μέλη του.
2. Είμαστε μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και εξυπηρετήσεις.
3. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε γραφειοκρατία ή νομοθέτημα που εμποδίζει την υγιή Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη.
4. Απαιτούμε από την Πολιτεία να βλέπει τα προβλήματα και να παρεμβαίνει.
5. Θα ανταποκριθούμε στο σημαντικό ρόλο και με κύρος συνομιλητή και με τον θεσμικό μας ρόλο ως σοβαρό συμβουλευτικό  όργανο της Πολιτείας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κος Δημήτριου τόνισε:
«… Αγαπητοί συνάδελφοι. Σας ζητάμε να μας ψηφίσετε αλλά σας θέλουμε μαζί μας όχι μόνο την ώρα της ψήφου αλλά και για όσα κοινά ζητήματα μας προβληματίζουν και μας απασχολούν.
Πιστεύουμε στη δυναμική της επιχειρηματικότητας και θα την υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
Αξιοποιούμε το Επιμελητήριο.
Ενισχύουμε τις επιχειρήσεις.
Οργανώνουμε το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]