ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κέρκυρα: «Μικρός Θεός» χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του.

Η μεγάλη επιχείρηση λήψης μοσχευμάτων ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μετά την γενναία απόφαση της οικογένειας του 19χρονου Χρήστου για δωρεά οργάνων. 

Τρεις ομάδες γιατρών.

 Η επιχείρηση έγινε με τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης, της συμμετοχής των γιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, αλλά και των συνολικά τριών ομάδων γιατρών.
 Συγκεκριμένα στης 01:15 έφτασε η πρώτη ομάδα από το Ανόβερο της Γερμανίας, αποτελούμενη από τρεις γιατρούς. 
Οι γιατροί έφτασαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με ιδιωτικό τζετ. Σύμφωνα με την Διοίκηση του Νοσοκομείου η ομάδα των Γερμανών έλαβε τους πνεύμονες. Λίγα λεπτά αργότερα με C130 έφτασε στο αεροδρόμιο η ομάδα γιατρών από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Η ομάδα της Ελλάδας έλαβε το ήπαρ, το πάγκρεας, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια.   Περίπου μια ώρα μετά έφτασε και η τρίτη ομάδα γιατρών από την Αυστρία όπου έλαβε την καρδιά.
 Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων του άτυχου 19χρονου, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα και τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο, όπου αναχώρησαν για τους προορισμούς που περίμεναν οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν τις επόμενες ώρες στις σωτήριες μεταμοσχεύσεις. Όταν ο θάνατος συναντά ξανά την ζωή. Όταν ο θάνατος συναντά ξανά την ζωή το αποτέλεσμα είναι να ζήσουν 9 ακόμα άνθρωποι στην μνήμη του ενός που χάθηκε. 
Αυτά ήταν τα λόγια των γονέων και των συγγενών του άτυχου Χρήστου οι οποίοι δεν έφυγαν λεπτό από το Γενικό Νοσοκομείο.
 Μιλώντας μαζί τους υποστήριξαν ότι η απόφαση για την δωρεά ελήφθη από όλη την οικογένεια και αφού είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο ότι ο Χρήστος θα επανέλθει μετά το μοιραίο δυστύχημα στις 18 Οκτωβρίου που κόστισε τη ζωή στον ίδιον και τον συνεπιβάτη του. Η μητέρα του άτυχου παιδιού με δάκρυα στα μάτια δήλωνε ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να γνωρίσει έναν από τους λήπτες των μοσχευμάτων. 
Ο πόνος της μεγάλος, λόγια φτωχά να καλύψουν την θλίψη της, αλλά μεγάλη ψυχή για την μεγάλη απόφαση που έλαβαν για την δωρεά. Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Χρήστο.

 Σύμφωνα με ενημέρωση από την οικογένεια η κηδεία του 19χρονου θα γίνει στο Κοντόκαλι την Πέμπτη 02-11-2017. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου.  
Σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρει: ‘’Η Διοίκηση του Γ.Ν Κέρκυρας συλληπάται την οικογένεια του 19χρονου για τον θάνατο και συνάμα θέλει να την ευχαριστήσει για αυτό το σημαντικό δώρο ζωής που έκανε στους συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν αυτά τα δώρα “ζωής” για τους ίδιους.
 Θέλει με την ευκαιρία να τονίσει την ανάγκη της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε σχέση με το θέμα της δωρεάς οργάνων, που αποτελεί ένα μείζον θέμα, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται ουραγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο ζήτημα αυτό, ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες. Τέλος θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό της ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας που επί τόσες μέρες έδωσε τη μάχη για να κρατήσει στη ζωή τον 19χρονο, αλλά και στη συνέχεια πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτή η δωρεά αυτή”. Το Corfu tv και το Corfutvnews εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου Χρήστου.

πηγη corfutvnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]