Με ηλεκτρονική αίτηση από τους δικαιούχους θα μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα

Το συνολικό ποσό των 720 εκατ. ευρώ θα μοιράσει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο σε 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά ως κοινωνικό μέρισμα. Από αυτά τα χρήματα θα πάρουν όσοι είναι άνεργοι, έχουν χαμηλά εισοδήματα ή είναι συνταξιούχοι. Η συγκεκριμένη παροχή είναι διαφορετική από τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι με την επιστροφή των αναδρομικών, καθώς τα χρήματα βρέθηκαν από το πλεόνασμα και ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα ως μέρισμα.

Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα διανεμηθεί με τη μορφή μιας εφάπαξ έκτακτης εισοδηματικής ενίσχυσης σε άγαμους φορολογούμενους, έγγαμους χωρίς παιδιά και οικογένειες με παιδιά με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ειδικότερα, η εισοδηματική ενίσχυση θα ανέρχεται σε 450 ευρώ για κάθε άγαμο φορολογούμενο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ, σε 350 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα από 3.001 έως 6.000 ευρώ και σε 250 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα από 6.001 έως 9.000 ευρώ.

Το δικαίωμα είσπραξης της εφάπαξ αυτής εισοδηματικής ενίσχυσης θα το έχουν όσοι από τους παραπάνω φορολογούμενους κατείχαν την 1η-1-2017 ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 180.000 ευρώ.

Το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης που θα λάβουν οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δεν θα προσμετράται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάθε νοικοκυριού προκειμένου να κριθεί εάν αυτό δικαιούται κάποιας άλλης κοινωνικής παροχής καταβαλλόμενης με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εντοπισμός των δικαιούχων θα γίνει μετά από ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων των ενδιαφερομένων και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων που θα δηλώσουν με τα ποσά συνολικού ετησίου οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος που έχουν αναγράψει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους, καθώς και με τα δεδομένα του ηλεκτρονικού αρχείου των δηλώσεων Ε9 για την ακίνητη περιουσία τους.

Ως συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα θα ληφθεί υπόψη το άθροισμα όλων των εισοδημάτων που έχουν δηλωθεί στο έντυπο Ε1 της φετινής δήλωσης από όλες τις πηγές.

Στις αιτήσεις που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι ενδεχομένως θα πρέπει να αναγράψουν και τους αριθμούς ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους επιθυμούν να πιστωθούν τα ποσά της εφάπαξ ενίσχυσης.

Η καταβολή των ποσών θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]