Με αυτό το κόλπο θα κάνεις οικονομία στο καλοριφέρ

Με τα πρώτα κρύα κάθε χρόνο μπαίνει το θέμα του κόστους της θέρμανσης. Οσο κι αν προσπαθούμε να αποφύγουμε τη χρήση του πετρελαίου που έχει φτάσει στα ύψη, κάποια στιγμή είναι αδύνατο να μην ανάψουμε τα καλοριφέρ.

Μάλιστα, με το επίδομα θέρμανσης να είναι και φέτος «κουτσουρεμένο» κατά 50%, απ΄ ότι φαίνεται βαρύ θα είναι και φέτος το κόστος για τα νοικοκυριά, καθώς εκτιμάται ότι η τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί κοντά στο 1 ευρώ.

Και επειδή η θέρμανση και το κόστος της αποτελεί τουλάχιστον για πέντε μήνες τον χρόνο σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού, όποιες λύσεις και τρικ μπορούν να το μειώσουν είναι σημαντικά για κάθε νοικοκυριό.

Αν θέλεις λοιπόν να μειώσεις το κόστος της θέρμανσης, δεν έχεις παρά να μειώσεις κατά ένα μόλις βαθμό Κελσίου τη θερμοκρασία στην οποία συνηθίζεις να ρυθμίζεις το καλοριφέρ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να περιορίσεις την κατανάλωση πετρελαίου κατά 10% το χρόνο.

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζεις πως οι συχνές αυξομειώσεις της θερμοκρασίας αυξάνουν την κατανάλωση πετρελαίου, οπότε φρόντιζε να προγραμματίζεις το θερμοστάτη του καλοριφέρ στους 19-20° C και να μην το πειράζεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]