ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Στάσεις - σκουπιδότοποι...

Είναι βέβαιο ότι ο ξένος που επισκέπτεται την πόλη μας θα αναρωτιέται αντικρίζοντας παντού πεταμένα σκουπίδια τι ακριβώς συμβαίνει σ’ αυτή τη γωνιά της χώρας. Γιατί μετά βεβαιότητας κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε η πιο ρυπαρή πόλη της Ελλάδας σε στερεά απορρίμματα που χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικό στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντος. Κι ας διαθέτουμε ένα πολύ όμορφο -κατά γενική ομολογία- φυσικό περιβάλλον.

Το πρόβλημα έχει δύο όψεις. Η μία αφορά  τους πολίτες και τους μαθητές εκείνους που δεν δείχνουν να διαθέτουν -δυστυχώς- ούτε την ελάχιστη  οικολογική συνείδηση. Η δεύτερη έχει να κάνει με τη σχετική αδιαφορία των τοπικών αρχών να διατηρήσουν την πόλη αλλά και το λεκανοπέδιο καθαρά.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΕΑΚΙ που αποκαλύπτει ότι «σε απέραντο σκουπιδότοπο μετέτρεψαν το ΠΕΑΚΙ μαθητές που το επισκέφθηκαν στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών», μην αφήνοντας  σημείο που δεν έχουν πεταχτεί σκουπίδια είναι ενδεικτική της παιδείας των αυριανών πολιτών. H ανακοίνωση μιλάει για «μηδενικό σεβασμό του χώρου και  εκτός ελέγχου  κατάσταση».

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν τη "στάση Παπουτσή", δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Τι να σχολιάσει κανείς! Ενας κανονικός σκουπιδότοπος βρίσκεται εκεί που πολλοί -ειδικά φοιτητές- παίρνουν το λεωφορείο.

Δεν καθαρίζεται πότε ο χώρος; Ούτε ένας υπάλληλος της καθαριότητας δεν έχει περάσει από  εκεί τους τελευταίους μήνες; Σε σημείο μάλιστα που βρίσκεται μπροστά στο δρόμο; Αλλά και παραπέρα, στο πεζοδρόμιο για το Παν. Νοσοκομείο τα σκουπίδια διαφημίζουν παντού την ευαισθησία μας απέναντι σε ένα καθαρό περιβάλλον !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]