Δήμος Ζίτσας: Απάντηση στις καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

              Απάντηση στις καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στον τοπικό τύπο και σε ενημερωτικούς ιστότοπους διαβάσαμε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Ζίτσας που ασκεί κριτική, κατά την προσφιλή της τακτική, για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομέν
ων στο  Δήμο Ζίτσας.
Κατανοούμε έως ενός σημείου φυσικά, την αγωνία τους καθώς θα πρέπει να «αγωνιστούν για τα δικαιώματα του εργάτη», μεταφέροντας όμως πραγματικά γεγονότα και όχι δημιουργώντας εικονική πραγματικότητα κατά πως τους εξυπηρετεί για τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα.
Οι πολίτες αυτές τις δύσκολες εποχές δεν ενδιαφέρονται για ξεπερασμένες μικροπολιτικές τακτικές που δεν προσφέρουν τίποτε στην επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.
Η σημερινή Δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας με κάθε της ενέργεια και σε όλα τα επίπεδα εργάζεται για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς φυσικά να παραβλέπει και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που απασχολεί σε όλες τις υπηρεσίες και τα τμήματα του Δήμου.
Για την αποκατάσταση λοιπόν της πραγματικότητας και την όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική πληροφόρηση των αναγνωστών για το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
Στους εργαζόμενους της Κοινωφελούς εργασίας έχουν δοθεί τα ατομικά είδη προστασίας από την έναρξη της απασχόλησής τους (ανακλαστικά γιλέκα, γάντια, μάσκες, κ.ο.κ.). Τα μποτάκια είναι τα μόνα που θα τους αποδοθούν τις επόμενες μέρες, αφού έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την προμήθεια.
Μάλιστα τους έχει γνωστοποιηθεί από καιρό ότι η παραπάνω διαδικασία έχει ξεκινήσει.
Να  σημειωθεί ότι είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Π.Ε. Ιωαννίνων  που δίναμε το γάλα στους εργαζόμενους της Κοινωφελούς εργασίας, κατά τα προηγούμενα έτη.
Η προηγούμενη προμήθεια ατομικών ειδών προστασίας έγινε το Δεκέμβριο του 2016 για το σύνολο των υπαλλήλων μας (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, μαθητεία ΟΑΕΔ), ενώ μέσα στη διάρκεια του έτους γίνονται προμήθειες μ.α.π. σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν (αδιάβροχα, γαλότσες, κ.α.). Στους εργαζόμενους δεν έχουμε οφειλές από μ.α.π. & γάλα προηγούμενων ετών, όπως άλλοι δήμοι.
Στο εργοτάξιο του Δήμου Ζίτσας γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών. Ήδη, έχουμε δύο γραφεία κι ετοιμάζουμε και νέο χώρο, ενώ οι υδραυλικοί του δήμου συγκεντρώνονται σε χώρο που νοικιάζουμε.
Για την καλύτερη συντήρηση καθώς και τον έλεγχο του στόλου μας έχουμε προχωρήσει στην πρόσληψη τεχνικού οχημάτων, με συμβάσεις οκτώ μηνών. Ενώ τα οχήματά μας στέλνονται σε πιστοποιημένα συνεργεία όταν παρουσιαστεί οποιαδήποτε βλάβη, αλλά και για τους τακτικούς ελέγχους που απαιτούνται. Ο στόλος μας στο σύνολό του  είναι ασφαλισμένος, και συνεπής στους ελέγχους ΚΤΕΟ και τις προδιαγραφές.
Το προσωπικό μας πραγματικά παρουσιάζει ελλείψεις όπως και όλων των άλλων Δήμων της χώρας. Εφόσον όμως οι καταγγέλλοντες δεν το κατανοούν αναγκαζόμαστε να τους υπενθυμίσουμε ότι είναι νόμος του κράτους, μια (1) πρόσληψη για πέντε ( 5) αποχωρήσεις,  όπως υπαγορεύει το  μνημόνιο για όλους του φορείς του Δημοσίου μεταξύ αυτών και οι Δήμοι. Παρόλα αυτά στο Δήμο Ζίτσας έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε δύο (2) εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως αυτοί αντιστοιχούν στα ανταποδοτικά της υπηρεσίας καθαριότητας που χρεώνονται και πληρώνουν οι δημότες και στους εργαζόμενους που είχαμε με οκτάμηνη σύμβαση και πήραν παρατάσεις Φυσικά αν οι καταγγέλλοντες μας υποδείξουν τρόπους πληρωμής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα  χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες,  να είναι σίγουροι πως θα τους εφαρμόσουμε γιατί και εμείς είμαστε υπέρ των προσλήψεων όταν έχουμε εξασφαλισμένα και τα αντίστοιχα κονδύλια πληρωμής.
Όσο  για τον χειριστή που δήθεν απολύσαμε, θα πρέπει επιτέλους να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή, έληξε η  οκτάμηνη σύμβαση με την οποία είχε προσληφθεί, τόσο εκείνος όσο και δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι του Δήμου. Για εκείνον μάλιστα, που διεκδικούσε τη μονιμοποίησή του δε μείναμε αδιάφοροι, προχωρήσαμε σε ερωτήσεις και νομική γνωμοδότηση, που δυστυχώς δεν τον δικαιώνουν.
Τα δύο οχήματα-απορριμματοφόρα του δήμου Ζίτσας που βγαίνουν για την αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν άδειες κυκλοφορίας το 2003 και το 2006 αντίστοιχα και  διαθέτουν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία εποπτικά μέσα (κάμερες, φάρους, κόφτες, abs). Ενώ, μέσα στο 2017 προμηθευτήκαμε και νέο απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση. 
Ο Δήμος Ζίτσας διαθέτει επίσης τεχνικό εργασίας και γιατρό εργασίας όπως προβλέπει η κείμενη εργατική νομοθεσία. Κάθε σύγκριση λοιπόν με οποιοδήποτε άλλο δήμο είναι θεμιτή και δεκτή. 

Κλείνοντας να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα «ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο» όσων καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς, καθώς θεωρούμε πως η συγκεκριμένη τακτική δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο εκτός από τους ίδιους. Άλλωστε, όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά από τις ώρες εργασίας μας και την προσφορά μας στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]