Μια αρκούδα ήταν πιασμένη σε παγίδα-θηλιά. Άμεση παρέμβαση και απελευθέρωση της

Μια αρκούδα ήταν πιασμένη σε παγίδα-θηλιά. Άμεση παρέμβαση και απελευθέρωση της.

Μια αρκούδα βρέθηκε παγιδευμένη σε θηλιά, σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Ζιάκα Γρεβενών και σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από τον οικισμό Περιβολάκι Γρεβενών.

Η αρκούδα εντοπίστηκε από κυνηγό, που άκουσε τις φωνές και έσπευσε στο σημείο. Αμέσως τηλεφώνησε στη Δασική Υπηρεσία (Δ/νση Δασών Γρεβενών), η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε το Συντονιστή Ομοσπονδιακής Θηροφύλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, τον Αρκτούρο και την Καλλιστώ. Στην επιχείρηση παρευρέθηκε επίσης ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ και εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου.

Η αρκούδα βρέθηκε παγιδευμένη από συρματοθηλιά και ήταν τραυματισμένη στο λαιμό, από την προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί. Πρόκειται για μια αρκούδα θηλυκή, ηλικίας περίπου δύο ετών και βάρους περίπου 80 κιλών.

Από τον Αρκτούρο προσκλήθηκε Κτηνίατρος, ο οποίος με χρήση αναισθητικού όπλου ακινητοποίησε το ζώο, ώστε να ελευθερωθεί από τη θηλιά. Επίσης του τοποθετήθηκε κολλάρο παρακολούθησης και η αρκούδα απελευθερώθηκε.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ ερεύνησαν εξονυχιστικά όλη τη γύρω περιοχή και εντόπισαν σε κοντινή απόσταση άλλες πέντε θηλιές σε διάφορα σημεία, τις οποίες και κατέστρεψαν, παρόντος του Διευθυντή Δασών Ν. Γρεβενών
πηγη hunters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]