Χτύπησε «μαύρο» στην ΕΡΤ Ιωαννίνων


Διαμαρτυρία  δημοσιογράφων της  ΕΡΤ Ιωαννίνων, για το  «τελεσίγραφο» της Διοίκησης των Περιφερειακών Σταθμών περί αυθαίρετης επιβολής νέων και παράνομων εργασιακών σχέσεων.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου οι δημοσιογράφοι αναφέρουν αναλυτικά:

"Άμεση ήταν η αντίδραση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Ιωαννίνων στο «τελεσίγραφο» της Διοίκησης των Περιφερειακών Σταθμών περί αυθαίρετης επιβολής νέων και παράνομων εργασιακών σχέσεων. Οι δημοσιογράφοι, σε αντιδιαστολή στα όσα η διοίκηση παρανόμως αποφάσισε, απέστειλαν ήδη επιστολή διαμαρτυρίας, δηλώνοντας ότι δεν θα αποδεχθούν τις παράνομες και βλαπτικές για τους ίδιους και τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που υπηρετούν, ουσιώδεις αλλαγές επί των εργασιακών σχέσεων.  Το κείμενο της επιστολής που απεστάλη σε όλες τις Ενώσεις Συντακτών έχει ως εξής:
Μέρες αναστάτωσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο του διευθυντή Περιφερειακών Σταθμών, Μιχάλη Μεσσήνη, για πενθήμερη παρουσία των δημοσιογράφων (εξωτερικών συντακτών) στο Σταθμό και μόνιμη αιτία την εμπάθεια και την ανεπάρκεια . Και οι τέσσερις δημοσιογράφοι έχουμε στείλει προς όλους αλλεπάλληλες  επιστολές διαμαρτυρίας χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στις επιστολές μας περιγράφαμε ακριβώς αυτή την κατάσταση, τον τρόπο διοίκησης και το αποτέλεσμα αυτής της σκόπιμης και υποβολιμαίας τακτικής.
 Είναι προφανές πως οι διοικητικές εμμονές οδηγούν σε συνεχείς προστριβές και εντάσεις, με τη Συντονίστρια να καταφεύγει σε «προειδοποιήσεις» και ενίοτε απειλές, ψευδόμενη διαρκώς και  φυσικά είτε από ανεπάρκεια που είναι και το πιθανότερο, είτε από μισαλλοδοξία – ενδεχομένως και από τα δύο –να μην  αναγνωρίζει ως δημοσιογραφικό έργο τη σύνταξη του Δελτίου Ειδήσεων, το Ρεπορτάζ, τις Ανταποκρίσεις και τις Αναλύσεις σε μείζονα τοπικά, εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος γεγονότα.
Ως εκ τούτου υπάρχει ενδεχόμενο με αυτή τη «μεθοδολογία» να συντρέξουν -τεχνηέντως κατασκευασθέντες- λόγοι  περικοπής μισθών, επειδή απλώς η Συντονίστρια δεν  θέλει η δεν δύναται να αναγνωρίσει   το δημοσιογραφικό έργο και τη δημοσιογραφική ευθύνη από μια μίζερη διοικητική και παράνομη εμμονική αντίληψη. Πρόκειται για αυθαιρεσία που ήδη επισημάναμε και ο μόνος δρόμος θα είναι πλέον η Δικαιοσύνη.
Το τελευταίο έγγραφο του κ. Μεσσήνη, το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλους μας από την Αγγ. Παππά την περασμένη Παρασκευή, αναφέρεται μόνο στα τυπικά μας καθήκοντα και όχι στα ουσιαστικά. Και ώ του θαύματος ξεχνά ότι εκτελούμε χρέη, βάσει της πρόσληψής μας, εξωτερικού συντάκτη! Εσκεμμένη προφανώς η άγνοια, η οποία, όμως, δεν δικαιολογείται στα υπηρεσιακά έγγραφα και με τη νομιμότητα να είναι υπό πλήρη αμφισβήτηση. Ασφαλώς και θα πρέπει να ασκηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος περί της αυθαίρετης ερμηνείας. 
Η ΕΡΤ Ιωαννίνων λειτουργούσε άψογα χάρη στη βούληση όλων ημών, με τοπικό πρόγραμμα επαρκές, καλύπτοντας ειδησεογραφικά και με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις όλη των Ήπειρο (Ραδιοφωνικά και Τηλεοπτικά). Από εδώ και πέρα η «συμμόρφωση» στις επιταγές της διοίκησης πέραν της αυθαιρεσίας θα υποβαθμίσει το πρόγραμμα και ενδεχομένως θα μειώσει το παραγόμενο μέχρι τώρα δημοσιογραφικό έργο, αφού οι τοπικά ιθύνοντες δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη γνώση περί Ενημέρωσης. Οι αγνοούντες τι σημαίνει ενημέρωση αδιαφορούν, στρεφόμενοι ουσιαστικά κατά του συνθήματος «ΕΡΤ παντού», δίνοντας προτεραιότητα στις εμμονές τους και στο γράμμα του νόμου που ουδόλως τηρούν ή καλύτερα το τηρούν αλά καρτ. Παρεμπιπτόντως να θυμίσουμε σε όλους ότι η συγκεκριμένη Συντονίστρια, σε μια πρωτοφανή επίδειξη… ήθους, αναφωνούσε στους διαδρόμους του Σταθμού ότι «Ξεβρόμισε ο τόπος» μόλις πληροφορήθηκε τις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές στην Υποδιεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών. Αλήθεια, δεν συγκίνησε και δεν προβλημάτισε κανέναν με τέτοια συμπεριφορά;
Το τελευταίο έγγραφο αποτελεί σαφή «στοχοποίηση» των τεσσάρων δημοσιογράφων, αφού σε καμία άλλη μονάδα της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα δεν  απεστάλη και προφανώς δεν ισχύει. Είναι σαφές πως η επιβράβευση της ασχετοσύνης και της ανεπάρκειας βλάπτει σοβαρά την Ενημέρωση και κυρίως την ίδια την ΕΡΤ. Κατόπιν αυτού ας μη μιλήσουμε για συναισθήματα  εμπάθειας, μνησικακίας και  μισαλλοδοξίας. Αυτά είναι στοιχεία και συναισθήματα που απάδουν από κάθε χρηστό, ορθολογικό και  παραγωγικό μοντέλο διοίκησης και οδηγούν νομοτελειακά στη φθορά, την απαξίωση, τον ευτελισμό και τέλος στο… μαύρο!
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ιωαννίνων
ΒΑΣΩ ΓΚΟΡΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]