Δημεύτηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Newsbeast:Στο δημόσιο περνούν όλα τα ακίνητα του Άκη Τσοχατζόπουλου με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας το οποίο , πριν από δυο εικοσιτετράωρα, τον καταδίκασε σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας αποφάσισαν οι δικαστές και για ακόμη 12 καταδικασθέντες .

Το δικαστήριο έριξε σήμερα αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση, ολοκληρώνοντας την απόφαση του που κράτησε τρεις ημέρες.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη.

Το μεγαλύτερο ποσό, αυτό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το δικαστήριο είπε «ναι» κατά πλειοψηφία (3-2)  στην άρση της κατάσχεσης του διαμερίσματος της Βίκυς Σταμάτης όπου διαμένει στο Χαλάνδρι, για το οποίο νωρίτερα προκλήθηκε ένταση με αφορμή την εισαγγελική πρόταση να κατασχεθεί.

Με την απόφαση του δικαστηρίου επιστρέφουν στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, τέσσερα ακίνητα, σε Ψυχικό, Θεσσαλονίκη, Εύβοια και Κορινθία, τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους 15.000 ευρώ και τιμαλφή.

Να σημειωθεί ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει επιστρέψει πίσω στο δημόσιο όλα τα ακίνητα που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο ως αποκτηθέντα από μαύρο χρήμα. Πρόκειται για δύο ακίνητα σε Κυψέλη και Κολωνάκι.

Επιπλέον, αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα και ένα  οικόπεδο της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν καθώς  είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Την ώρα που το Δικαστήριο αποσύρονταν, καθώς είχε ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία,  η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε το λόγο φανερά συγκινημένη.

Πρόεδρος: Έχει λυθεί η συνεδρίαση

Βίκυ Σταμάτη: Να με αφήσετε έστω και υπό φύλαξη να είμαι με το παιδί μου

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είστε προκατειλημμένοι. Αδιαφορούν, περιφρονούν το κόσμο. Σατράπηδες. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι καταδικασθέντες έφυγαν από τη δικαστική αίθουσα συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του Αρετή στις φυλακές Ελαιώνα όπου πιθανολογείται ότι  θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]