Τις προετοιμασίες για το ιδρυτικό συνέδριο ξεκινάει η Φ. Γεννηματά

Η προετοιμασία της διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται πλέον στα σχέδια της εκλεγμένης ηγέτιδάς του, Φώφης Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά αναμένεται να συνεννοηθεί με τις δυνάμεις που μέχρι τώρα έχουν εμπλακεί. Όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, επιθυμεί να συγκροτηθεί ένας πολιτικός φορέας που θα συμπεριλαμβάνει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς. Ο νέος φορέας θα είναι, όπως έχει πει η κ. Γεννηματά, πολιτικά αυτόνομος, με δικά του όργανα λειτουργίας και δημοκρατικών αποφάσεων, με εσωτερική οργανωτική δομή, δικό του σύμβολο και πολιτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας μετά τη λήξη των μνημονίων.
Η επίτευξή του είναι σίγουρο ότι θα έχει τριβές εντάσεις και διαφωνίες. Όμως, θα ζητήσει τη σύμπραξη όλων των πλευρών σε αυτήν την πορεία, ενώ θα επιδιώξει να διαψεύσει όσους λένε ότι έχοντας κερδίσει την ηγεσία έχει ως στόχο να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ.
Το επιτελείο της κ. Γεννηματά είναι πεπεισμένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να στιγματίσει αυτήν την προσπάθεια με κάθε επικοινωνιακό τρόπο, σημειώνοντας ότι η κ. Γεννηματά θα συνεχίσει να δρα με τον συναινετικό τρόπο, με τον οποίο έχει πορευτεί μέχρι τώρα και κάθε πρόταση και ιδέα θα συζητείται διεξοδικά, ώστε να υιοθετείται με τη μεγαλύτερη αποδοχή.
Η σύγκληση του συνεδρίου τοποθετείται μέχρι το Πάσχα, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί για κάθε εκλογικό ενδεχόμενο.
Μετά από μερικές ημέρες απαραίτητης χαλάρωσης και εσωτερικών συσκέψεων με το επιτελείο της, η νεοεκλεγείσα αρχηγός της προοδευτικής παράταξης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να ξεκινήσει κύκλο επαφών με τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποψηφίους, κόμματα και κινήσεις, «ξεδιπλώνοντας» έτσι τις ενωτικές πρωτοβουλίες της. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας η κ. Γεννηματά είναι πιθανόν να συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον συντονισμό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, όπως είχαν δεσμευτεί προεκλογικά.
Η πρώτη συντονισμένη εμφάνιση των βουλευτών των δύο κομμάτων στη συζήτηση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα κρίθηκε ως επιτυχής και θα γίνει ο περαιτέρω προγραμματισμός κοινοβουλευτικής δράσης. Παράλληλα, μέσω των διαβουλεύσεων, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η κοινή στάση αντιμετώπισης της «επίθεσης φιλίας», στην οποία εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις άμεσες προτεραιότητες της κ. Γεννηματά είναι να συγκροτηθεί, με τη συμμετοχή υποψηφίων και κομμάτων που μετείχαν στο εγχείρημα, ένα κεντρικό πολιτικό όργανο που θα καθοδηγεί τις διαδικασίες, όπως επίσης και ευρεία οργανωτική επιτροπή συνεδρίου για την εκπόνηση θέσεων, καταστατικών αρχών και προγραμματικών πολιτικών δεσμεύσεων. Εκεί θα καθοριστούν οι όροι και ο τρόπος του προσυνεδριακού διαλόγου. Προτεραιότητά της είναι να προωθείται η ομογενοποίηση του νέου φορέα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ενισχυθεί η ενότητά του.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]