Μειώνονται Τα Τέλη Ύδρευσης Στο Δήμο Ζίτσας

Μειώνονται τα τέλη ύδρευσης στο Δήμο Ζίτσας
Σε  μείωση  κατά 10% των τελών ύδρευσης προχωρά ο Δήμος Ζίτσας από τη νέα χρονιά καθώς και σε απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες σε μια προσπάθεια να δώσει «ανάσα» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο σ
τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Πέμπτης (23/11/2017) έκανε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Φώτη Ράρρα σύμφωνα με την οποία από 01/01/2018 τα τέλη ύδρευσης στη τη Δ.Ε. Πασσαρώνος μειώνονται κατά 10% για οικιακή χρήση και 5% για τις λοιπές χρήσεις  ενώ στις υπόλοιπες Δ.Ε. Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών παραμένουν σταθερά. Παράλληλα, το Σώμα ενέκρινε την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου  και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπως εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος ύδρευσης Γιώργος Σταλίκας.
«Ο εξορθολογισμός  στη λειτουργία των υπηρεσιών και η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για δίκαιη κατανομή των ανταποδοτικών τελών στους δημότες μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε μειώσεις», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Φώτης Ράρρας και παρουσίασε αναλυτικά πως θα διαμορφωθούν τα τέλη ύδρευσης, από τη νέα χρονιά, ανά Δημοτική Ενότητα.
«Η προσπάθεια των τελευταίων ετών για έλεγχο και διορθώσεις όλων των αστοχιών και παραβλέψεων αποδίδει καρπούς» ανέφερε παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και προανήγγειλε νέες μειώσεις για την επόμενη χρονιά αν αποδώσουν τα μέτρα και οι δράσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Δήμο Ζίτσας.
«Προχωράμε με σταθερά βήματα την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και εξήγησε, «με μηχανισμούς που ελέγχουν τις απώλειες στα δίκτυα ύδρευσης, καθώς και με την τοποθέτηση κατάλληλων συστημάτων στα κοστοβόρα αντλιοστάσια που βελτιώνουν την απόδοση και ταυτόχρονα μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας».           «Καταφέραμε, είπε κλείνοντας, έστω και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε οι πολίτες για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να ακούν για μειώσεις και όχι για αυξήσεις. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]