Ιωάννινα:Εκδήλωση με θέμα: «Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Β.Δ. Ελλάδος,  διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:
Νίκος Φιλίππου, Παλαίμαχος Διεθνής καλαθοσφαιριστής
Δημήτρης Διαμαντίδης, Παλαίμαχος Διεθνής καλαθοσφαιριστής
Βασίλης Σκουντής, Αθλητικογράφος, συντονιστής της εκδήλωσης
Βαγγέλης Ιωάννου, Αθλητικογράφος, συντονιστής της εκδήλωσης

Πρωταρχικός σκοπός της Περιφερειακής Διεύθυνσης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η συστηματική και συνειδητή προσπάθεια προώθησης δράσεων που συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός τρόπου ζωής όπου η άθληση αποτελεί μέσο ένταξης των νέων στα κοινά, υπερβαίνοντας τον ατομικισμό και καλλιεργώντας τη συνεργασία και την άμιλλα. Η φυσική αγωγή και η αθλητική παιδεία αποτελούν ως συστατικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σημαντικό μέσο κοινωνικοποίησης, ψυχολογικής και ηθικής ολοκλήρωσης του νέου ανθρώπου και κατά συνέπεια εντάσσονται στην καθημερινή σχολική δραστηριότητα.

Ο αθλητισμός αγγίζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και κυρίως τους νέους διαμορφώνει διαχρονικά πρότυπα και αξίες. Καταξιωμένοι αθλητές και άτομα που αποτελούν, λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, φορείς του αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους καλούνται να μεταδώσουν το μήνυμα «νους υγιής εν σώματι υγιή», σε μαθητές/τριες των σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο χώρο του αθλητισμού οι προσκεκλημένοι ομιλητές.





.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]