ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου:Η κυβέρνηση ξέχασε για άλλη μια φορά τους στρατιωτικούς

H KYBΕΡΝΗΣΗ ΞΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ……ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ –ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ )

               
                   Παρακολουθήσαμε την ομιλία του Πρωθυπουργού   να εξαγγέλλεται  απόφαση  για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ύψους 1,4 δισ. Ευρώ, ενώ ταυτόχρονα 3 χρόνια τώρα  η Κυβέρνησή  αρνείται πεισματικά να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των Στρατιωτικών  για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί με τα Μνημόνια, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας, δυο φορές έχει αποφανθεί τελεσιδίκως.
                  Όχι μόνο δηλαδή το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως προς τις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά του ειδικού μισθολογίου των Στρατιωτικών  στα επίπεδα του 2012, αλλά με τις νέες μισθολογικές διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα  δήθεν για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, προωθείται νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Πώς είναι  δυνατόν οι δικαστικές αποφάσεις να εκτελούνται αλά καρτ από την Κυβέρνησή  και να μην περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες , ούτε καν η επιστροφή του υπολοίπου 50% για τα έτη 2012-2016, όπως επιτάσσει το Συμβούλιο της Επικρατείας;
                  Η πλήρης αλλαγή του ασφαλιστικού των Στρατιωτικών προς το χειρότερο ,με την ταυτόχρονη κατάργηση των συντάξεων χηρείας κάτω από ένα όριο ηλικίας έχει οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες συναδέλφων σε απόγνωση.
Η γενικότερα επιδερμική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στρατιωτικών από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και η σκοπιμότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματά μας, γεννούν πολλά ερωτηματικά και απορίες στους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους, τα βασικότερα εκ των οποίων είναι τα εξής:
                   α. Ως πότε η Κυβέρνηση της Δημοκρατικής μας χώρας θα αγνοεί θεσμούς και δικαστικές αποφάσεις;
                  β. Μήπως "κομμάτι" της αποφάσεως του ΣτΕ θα δοθεί λίγο πριν από κάποια προεκλογική περίοδο;
                  γ. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης που μας είχε υποσχεθεί την άμεση και πλήρη αποκατάσταση, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του, τι έχει να μας πει τώρα που διανύει το τρίτο έτος της "θητείας" του στο ΥΠΕΘΑ;             
               Κλείνοντας  γνωρίζουμε ότι σαφώς  οι Ελληνες Στρατιωτικοί  δεν ζητούν διακριτή μεταχείριση από την Πολιτεία, ζητούν όμως ισότητα , δικαιοσύνη και προστασία του  θεσμού που υπηρετούμε  όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]