Κάθε μέρα Black Friday στην ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα!


Γράφει:

o Λάμπρος Καραγεώργος


Black Friday σήμερα στα εμπορικά καταστήματα, όχι όμως και στον ασφαλιστικό κλάδο.

Σε ερώτηση μας σε σημαντικό στέλεχος της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, αν στις ασφαλίσεις θα έχουμε σήμερα τον θεσμό του Black Friday, η απάντηση του ήταν αφοπλιστική.

Στον κλάδο αυτοκινήτου έχουμε κάθε μέρα Black Friday στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, μας είπε! Και είναι αυτό αναντίρρητο γεγονός καθώς για ένα ακόμη μήνα τον Σεπτέμβριο του 2017 σημειώθηκε νέα μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων αστικής ευθύνης οχημάτων κατά 0,3%. Ωστόσο διατηρήθηκε το θετικό momentum στην παραγωγή ασφαλίστρων χερσαίων οχημάτων που αφορά στις συμπληρωματικές της αστικής ευθύνης ασφαλίσεις αυτοκινήτου (κλοπής, κ.λ.π.). Τον Σεπτέμβριο για ένατο στη σειρά μήνα σημειώθηκε αύξηση παραγωγής στο συγκεκριμένο κλάδο με αποτέλεσμα το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 η παραγωγή να αυξηθεί κατά 6,4% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2016.

Να σημειωθεί όμως ότι στο σύνολο του 2016 η πτώση της παραγωγής και στο κλάδο χερσαίων οχημάτων ήταν της τάξης του 6,8% σε σύγκριση με το 2015 ενώ η πτώση της παραγωγής αστικής ευθύνης αυτοκινήτων ήταν, το ίδιο διάστημα, 9,7%!

Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου (αστικής ευθύνης και χερσαίων οχημάτων) υπολογίζεται ότι έχει μειωθεί κατά 40% σχεδόν στο διάστημα της οικονομικής κρίσης ενώ το μέσο ασφάλιστρο έχει πέσει πάνω από 25%.

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης, λόγω και της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, ο κλάδος αυτοκινήτου είχε καταστεί κερδοφόρος με το loss ratio να ακολουθούσε πτωτική τροχιά. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως, η τάση έχει αντιστραφεί και το loss ratio το 2015 πέρασε πάνω από το όριο του 58,7% από 51% ένα χρόνο πριν (2014) ενώ σύντομα αναμένεται η νέα έκδοση στατιστικής επετηρίδας της ΥΣΑΕ που θα καταγράφει και νέα άνοδο του loss ratio.

Οι συνθήκες για μία διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στο αυτοκίνητο ωριμάζουν!
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]