Ιωάννινα: 9ο σεμινάριο ελληνικών παραδοσιακών χορών "Θεόδωρος Φίνος"

Το ΔΣ της Αδελφότητας Μεγάλου Περιστερίου «ΛΑΚΜΟΣ» ανακοινώνει ότι η χορευτική της ομάδα διοργανώνει το 9ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΙΝΟΣ» , το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2017 στα Γιάννενα με τίτλο ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ.

Συγκεκριμένα στο 9ο σεμινάριο θα αναλυθούν δύο θέματα :

Α: Σύγχρονες μέθοδοι του ελληνικού παραδοσιακού χορού. Θεωρία και πράξη . Πρακτικές εφαρμογές από το Συρράκο και το Κρόκο Κοζάνης.
Εισηγητής: Ελευθερία Γκαρτζονίκα -Κώτσικα, Δρ Παιδαγωγικής του χορού, π. Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Β: Μουσικοκινητική Αγωγή και Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός: Μια αμφίδρομη σχέση . Θεωρητικές αφετηρίες και βιωματικές εφαρμογές
Εισηγητής: Δρ Ολυμπία Αγαλιανού - Μέλος Ε.Ι.ΔΙ.Π. - Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

           Το σεμινάριο απευθύνεται σε χοροδιδασκάλους , χορευτές , εκπαιδευτικούς (καθηγητές-δάσκαλοι φυσικής αγωγής) , θεατρολόγους, ερευνητές (εθνολόγους , λαογράφους , κοινωνικούς ανθρωπολόγους κτλ) μουσικούς ,  φίλους του παραδοσιακού χορού με γενικότερο σκοπό και στόχο πέρα των επιμέρους από τη μελέτη των συγκεκριμένων θεμάτων , την επανεκτίμηση της ελληνικής παράδοσης αλλά και την ανάδειξη των ποιοτικών στοιχείων αυτής. 

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 18ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων  από 09:30 έως 17:00 και θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο χορό-γλέντι «Συνάντηση Παραδοσιακών Ήχων» στο ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΧΑΡΗ  το Σάββατο βράδυ στις 21:00 , με την ορχήστρα του σημαντικού μουσικού Γιώργου Κωτσίνη(  Κωτσίνης Γιώργος : Κλαρίνο , Κωνσταντίνου Θωμάς : Λαούτο – Τραγούδι , Σακαβίτσης Σωτήρης: Τραγούδι , Μαρινάκης Γιώργος : Βιολί ,Μερετάκης Κώστας : Κρουστά )

Πληροφορίες: 6942404963 - 6977839499



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]