Στο Ζάππειο Την Παρασκευή Η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου Και Ελιάς

Στο Ζάππειο την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά, η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς. Στόχος είναι η γνωριμία του κοινού της πρωτεύουσας με τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα του κάμπου της Άρτας, καθώς και η προβολή, τόσο των προϊόντων, όσο και της ίδιας της Άρτας στο Αθηναϊκό κοινό.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημερωτική ημερίδα με ομιλίες για την αξία των προϊόντων της Άρτας, αλλά και του κάμπου της περιοχής μας, καθώς και σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, βραδιά γευσιγνωσίας με συνταγές που θα βασίζονται στα υλικά στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017 στις 17:30 (στις αίθουσες 2 και 3 του Ζαππείου). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εισηγήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στη Γραμμενίτσα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της Γιορτής, στο οποίο, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα μαγειρέψουν συνταγές βασισμένες στο πορτοκάλι, στο μανταρίνι, στο ακτινίδιο και την ελιά και θα αξιολογηθούν από τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]