Εκτός φυλακής για 48 ώρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Βγήκε από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν παραδόθηκε- Η δικηγόρος του Γ. Κούρτοβικ μίλησε για δίκαιη κρίση και δικαίωμα του κρατούμενου στην άδεια (Video)
Λίγο μετά τις 12.00 έλαβε 48ωρη άδεια, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ο καταδικασμένος σε 11φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας, βγαίνοντας από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν παραδόθηκε. Τον Δ. Κουφοντίνα υποδέχτηκαν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας, καθώς επίσης και αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά».

Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

Η διήμερη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος, ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.). Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναινεί και ο εισαγγελέας, επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η δικηγόρος του Γ. Κούρτοβικ μίλησε για δίκαιη κρίση και δικαίωμα του κρατούμενου στην άδεια. Απευθυνόμενη  σε όσους αντιδρούν στην απόφαση σημείωσε: «Περιμένουμε από εσάς και όσους παρεμβαίνουν στο έργο των θεσμικών οργάνων να σεβαστούν τον κρατούμενο και να πάψουν να ασχημονούν και να φωνασκούν».

«Με τη σύμφωνη γνώμη του αντιεισαγγελέα Εφετών η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα» Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα. Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι' αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια. Υπέρ της άδειας Κουφοντίνα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι “Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται”. Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σημειώνοντας ότι θα την είχε πάρει νωρίτερα, εάν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός. “Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας” τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. “Το καλοκαίρι ως η εποχή του ‘όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω’ παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα” αναφέρουν.
Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]