Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη για τα 40 χρόνια του Τμήματος Ιατρικής

Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη για τα 40 χρόνια του Τμήματος Ιατρικής

Τα 40 χρόνια προσφοράς του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην υγεία, την εκπαίδευση και την έρευνα τιμήθηκαν κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 22, 24-26 Νοεμβρίου 2017.Ειδικότερα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών η τελετή εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος, παρουσία των πολιτικών και ακαδημαϊκών αρχών της περιοχής και του Πανεπιστημίου. 
Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη άνοιξε την τελετήαπευθύνοντας χαιρετισμό, εκπροσωπώντας παράλληλα τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία ως μέλος της Σχολής, αρχικά ως εκπαιδευόμενη παιδίατρος και στη συνέχεια ως Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας:
«Είχα την τύχη ναγνωρίσω την πρώτη γενιά των ιερών τεράτων της Ιατρικής Ιωαννίνων και εμπνεύστηκα από τη διάθεση προσφοράς τους, την πίστη τους ότι μπορούσαν να αλλάξουν άρδην τόσο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή, όσο και την εκπαίδευση της νέας γενιάς γιατρών, αλλά και να ανοίξουν πρωτοποριακά ερευνητικά μονοπάτια».
Στη συνέχεια,τόνισε πως η στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και πως παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκαν και έχουν δρομολογηθεί ιδιαίτερα σημαντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση (προκηρύξεις θέσεων μελών ΔΕΠ και ερευνητών, αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, υποτροφίες, δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στα Γιάννενα, αναβάθμιση υλικοτεχνικών υποδομών, κ.α.).
Κλείνοντας,η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως:
«χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια όλων ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το οφείλουμε σε αυτούς που έφυγαν και πάλεψαν σκληρά, στους συμπολίτες μας, στους φοιτητές μας, καθώς και στη νεότερη γενιά γιατρών που ακολουθεί και διαπρέπει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]