ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

40 χρόνια Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων[εκδηλώσεις]

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυσή του που θα πραγματοποιηθούν στις  24-26 και 29 Νοεμβρίου 2017.
Από την ίδρυσή του, το 1977, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι σταθερό σημείο αναφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το επιστημονικό έργο του διδακτικού του προσωπικού, για την άριστη εκπαίδευση των φοιτητών και νέων γιατρών και για την καθοριστική συμβολή στις εξελίξεις σε όλα τα πεδία της Ιατρικής. Το έμψυχο δυναμικό του Τμήματος μας έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της παροχής υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου μαθημάτων στους πολυάριθμους φοιτητές του, τους αυριανούς επαγγελματίες υγείας, που θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνανθρώπους μας, σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.
Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι να γίνει γνωστή η Ιατρική σχολή για την υψηλού επιπέδου παροχή ιατρικής φροντίδας καθώς αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί κέντρο αναφοράς για ιατρικές υπηρεσίες αιχμής σε μια ευρεία γεωγραφική έκταση που ξεπερνά τα όρια της Ηπείρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.11.2017
ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ
Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», Πανεπιστημιούπολη, ώρα 18.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.11.2017
ΤΕΛΕΤΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», ώρα 19.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.11.2017
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ
 Υβριδικά και ιδιότυπα όντα/ Hybrid and Extraordinary Beings
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής», ώρα 11.00


ΤΕΤΑΡΤΗ 29.11.2017
ΗΜΕΡΙΔΑ: «Πώς μαθαίνει ο εγκέφαλος»
Συμμετέχουν: η Μονάδα Ιατρικής Εκπαίδευσης του Εργαστηρίου Υγιεινής & Επιδημιολογίας, η Επιτροπή Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής, η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Ιατρικής, και όλες οι φοιτητικές οργανώσεις του Τμήματος Ιατρικής
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής», ώρα 17.30

Παράλληλη δράση
1. Οι φοιτητές Ιατρικής στην πόλη
Οι φοιτητικοί σύλλογοι HelMSIC, MEDICO και ΕΕΦΙΕ συμμετέχουν φέτος στους εορτασμούς των 40 χρόνων από την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη δράση ενημέρωσης από φοιτητικές ομάδες της Ιατρικής Σχολής στη συμβολή οδών Γρηγορίου Σακκά και Μιχαήλ Αγγέλου για τα εξής ιατρικά θέματα:
1. Καρδιαγγεακή Νόσο
2. Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις
3. HIV/AIDS

2. Η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης  Ηπείρου και Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης  Ιωαννίνων διαμέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με μέλη Δ.Ε.Π.  του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αφορμή τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση του Τμήματος θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις σε ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες που στόχο θα έχουν οι μαθητές/τριες να αναγνωρίζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, να θέτουν προσωπικούς στόχους, να καταρρίπτουν μύθους και να λαμβάνουν αποφάσεις που συνδέονται με τη χρήση των ουσιών, τη σωματική άσκηση, τη διατροφή, το κάπνισμα κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο:
http://www.uoi.gr/eortastikes-ekdiloseis-40-xronia-apo-tin-idrysi-tou-tmimatos-iatrikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]