ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σάκης Αρναούτογλου:Πολύ σοβαρή η επιδείνωση του καιρού απο την Πέμπτη 30/11 έως και την Κυριακή 3/12

Πολύ σοβαρή η επιδεινωση του καιρού απο την Πέμπτη 30/11 έως και την Κυριακή 3/12 στη δυτική και κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και στη γείτονα Αλβανία!
Οι συνεχόμενες και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις - καταιγίδες (κάντε κλικ στους προγνωστικούς χάρτες)που αναμένονται απο την Πέμπτη και μέχρι και την Κυριακή στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα (κυρίως Ηπειρο αλλά και στα νησιά του Ιονίου, την ορεινή δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά, τη Δυτική -βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στα δυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας) εκτός του ότι θα συνδυάζονται με κατά περιόδους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7-8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και προβλήματα (τοπικές πλημμύρες, υπερχείλιση χειμάρρων-ποταμών- κίνδυνος κατολισθήσεων)! Ανάλογη ίσως και πιο δύσκολη δεν αποκλείεται να είναι η κατάσταση και στη γείτονα Αλβανία.
Αν πρόκειται λοιπόν να μετακινηθείτε απο την Πέμπτη και κυρίως απο την Παρασκευή έως και την Κυριακή στα παραπάνω προαναφερθέντα τμήματα καλο θα είναι:
- να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
- να μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
- να ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
- Να ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
- να μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ
- να ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση
- να εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]