ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΤΕ:Αποζημίωση 260.000 σε οικογένεια ανήλικου που "έφυγε" απο ιατρικό λάθος σε νοσοκομείο της Ηπείρου

Δικαίωση απο το ΣΤΕ για τους συγγενείς 14χρονου που έχασε τη ζωή του το 1998 σε νοσοκομείο της Ηπείρου ,μετά απο εσφαλμένη εκτίμηση των γιατρών για το πρόβλημα υγείας του μικρού μαθητή.
Ειδικότερα ,το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την εφετιακή απόφαση που επιδίκασε αποζημίωση 260.000 ευρώ  για ψυχική οδύνη στους συγγενείς του παιδιούμε το Ελληνικό Δημόσιο να καλείται να καταβάλλει το ανωτέρω ποσό.
Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στις 22 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο της Ηπείρου με ναυτία ,πονοκέφαλο και υψηλό πυρετό.
Ο εφημερεύων  ειδικευόμενος ιατρός μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη  το παιδί απέκλεισε το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας,εκτιμώντας πως επρόκειτο για  ιογενή λοίμωξη,μη κρίνοντας  παράλληλα απαραίτητη τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο .
Τα ξημερώματα  όμως της ίδιας μέρας  ο 14χρονος διακομίσθηκε απο τους γονείς του στο νοσοκομείο  σε κατάσταση σοκ ,όπου λίγες ώρες μετά ,παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ,κατέληξε.
Ο θάνατος του παιδιού σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση  επήλθε απο αμφοτερόπλευρη αιμορραγία των επινεφριδίων λοιμώδους αιτιολογίας.
Οι γιατροί του νοσοκομείου παραπέμφθηκαν με βούλευμα  σε δίκη ,με τον εφημερεύοντα  ειδικευόμενο  να κρίνεται  ο μοναδικός ένοχος ,για ανθρωποκτονία απο αμέλεια ,με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 30 μηνών.
[με πληροφορίες απο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]