15.000 κάτοχοι VW ζητούν τα λεφτά τους πίσω

15.000 κάτοχοι VW ζητούν τα λεφτά τους πίσω. 15.000 αγωγές κατά της Volkswagen σε μία μέρα λόγω dieselgate. Δείτε τι διεκδικούν από το γερμανικό group.
Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στα δικαστήρια του Μπράουνσβαϊγκ της Γερμανίας με 15.000 ανθρώπους να καταθέτουν ταυτόχρονα αγωγή κατά του Volkswagen Group, έχοντας σημαντικές αξιώσεις. Στόχος αυτού του πλήθους κατόχων VW είναι να τους επιστραφεί στο ακέραιο η χρηματική αξία του αυτοκινήτου ακόμα και αν χρειαστεί να το επιστρέψουν στην γερμανική εταιρεία. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε γύρω στα 360.000.000 ευρώ σε κόστος με τη μέση τιμή να υπολογίζεται κοντά στις 24.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο.

Σημειώνουμε πως δεν είναι μαζική αγωγή κατά της φίρμας, όπως έχουμε ακούσει να συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μιας και αυτό δεν επιτρέπεται από το δικαστικό σύστημα της χώρας. Ωστόσο, επειδή και οι 15.000 αγωγές έχουν το ίδιο θέμα ενώθηκαν από τα γερμανικά δικαστήρια, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα στοιχεία των εναγόντων μαζεύτηκαν σε ειδική ιστοσελίδα στο ίντερνετ προκειμένου να γίνει μαζικά η κίνηση, κάτι που όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του θέματος ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό. Η υπόθεση θα πάρει σίγουρα αρκετό χρόνο, μιας και το δικαστήριο εξετάζει τα χαρτιά, ενώ τονίζουμε πως παράλληλα τρέχει και άλλη μια αγωγή εις βάρος του VW Group από πλευράς των μετόχων οι οποίοι ισχυρίζονται πως ενημερώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση για το σκάνδαλο το 2015 και ζημιώθηκαν από την πτώση της τιμής στο χρηματιστήριο.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως ο δρόμος για την διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους χιλιάδες κατόχους ντίζελ μοντέλων VW στην Ελλάδα έχει ανοίξει πλέον, μετά και την απόφαση του Ειρηνοδικείου της χώρας, που δικαίωσε δύο ιδιοκτήτες Polo ντίζελ, οι οποίοι προσέφυγαν στην ελληνική δικαιοσύνη.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]