ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Σύλλογοι καταγγέλλουν τις χθεσινές συλλήψεις εργαζομένων ..Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12.00

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση  Ιωαννίνων,                     «Ρόζα Ιμβριώτη»
Καταγγέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πρωτοφανές  ανθρωποκυνηγητό , με συλλήψεις μέσα στα σπίτια των απολυμένων εργαζόμενων,  από την εργοδοσία της  επιχείρησης  «Market in», με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μας εξοργίζει σαν εργαζόμενους να διώκονται συνάδελφοι μας, επειδή διεκδικούν το αυτονόητο: το δικαίωμα τους να εργαστούν στην επιχείρηση που εργαζόταν μέχρι τώρα, και να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
Όλοι οι εργαζόμενοι, σε όποιο κλάδο κι αν βρισκόμαστε ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη δίψα της εργοδοσίας για κέρδη, και με όλες τις μορφές που μπορεί αυτή να εκφράζεται. Ξέρουμε καλά τι σημαίνουν οι απολύσεις, που στην ιδ. εκπαίδευση τις ονομάζουν «μη ανανέωση της σύμβασης», η μαύρη εργασία, το 3ευρω ωρομίσθιο, η απλήρωτη δουλειά την Κυριακή, η υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, η πίεση να δεχτούμε ότι μας προτείνει ο εργοδότης ως τη μόνη λύση.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη αυτή την επίθεση.Το δικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη! Θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας  που αγωνίζονται. Κανένας εργαζόμενος μόνος του να διαπραγματεύεται ατομικά με τον εργοδότη! Δίνουμε ζωή στα σωματεία μας!
Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας τους, να δωθούν τα δεδουλευμένα τους, να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Το σωματείο φαρμακουπαλλήλων Ηπείρου καταγγέλει την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ MARKET IN η οποία έκανε μηνύσεις στους εργαζόμενους καθώς και σε μέλη του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που από κοινού δίνουν τον αγώνα και διεκδικούν  να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους.
Το πρωί της Κυριακής 26/11/2017 η αστυνομία συνέλαβε δύο εργαζόμενους από το σπίτι τους .Με το πρόσχημα  της <<σύστασης>> τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα όπου και προχώρησε στη σύλληψη τους  με την αυτόφωρη διαδικασία.
Το σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων  και δηλώνει ότι η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία, το κράτος, η αστυνομία δεν θα περάσει. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ  με τέτοιες μεθόδους. Θα πάρουν άμεσα την απάντηση τους.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11/2017 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]