ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τ. Πετρόπουλος: Το 10% των συνταξιούχων παίρνει διπλές ή τριπλές συντάξεις

Περίπου 250.000 συνταξιούχοι, που αντιστοιχεί στο 9,5% του συνόλου λαμβάνουν διπλές συντάξεις, 10.600 δηλαδή το 0,5% τρεις συντάξεις ενώ το 90% των ασφαλισμένων παίρνει μόνο μία σύνταξη, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Τα στοιχεία κατατέθηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που κατέθεσε ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, που κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων.
Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το φαινόμενο διπλών και τριπλών συντάξεων αφορά κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς οι οποίοι ταυτόχρονα είναι ασφαλισμένοι και στο Δημόσιο, ενώ στις διπλές συντάξεις μπορεί να περιλαμβάνονται και οι συντάξεις χηρείας.
Ο υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε, επίσης, ότι με το νόμο που ψηφίστηκε η διαφορά αυτή δεν υπάρχει και κάθε συνταξιούχος θα παίρνει τη σύνταξή του ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]